Nyheter

Chevron
Spelordningsmöte avgör vilka som möts i kvartsfinal

Spelordningsmöte avgör vilka som möts i kvartsfinal

1 mars spelas den sista omgången i Svenska Futsalligan. Alla matcher spelas samtidigt. Efter att matcherna är slut kommer vi att veta hur den slutgiltiga tabellen för säsongen 2019/2020 ser ut och hur förutsättningarna för slutspelet blir. Redan dagen efter hålls nämligen spelordningsmötet där slutspelsmatcherna skall bestämmas.

Svenska Futsalligan spelas säsongen 2019/2020 med tolv lag, där de åtta bästa lagen går till slutspel. De två sämsta lagen åker ur SFL och får spela division 1 kommande säsong. Lagen som placerar sig på plats 9 och 10 är kvar i ligan, men kvalificerar sig inte till slutspel.

För de åtta lagen som kvalificerat sig till slutspel ger en högre placering också en högre ranking, vilket ger fördelar i slutspelet. Lagen som placerar sig topp tre får nämligen välja vilket motstånd av de fyra sämst rankade lagen man vill möta i kvartsfinal. Utöver detta har man även fördel av att spela det andra avgörande mötet på hemmaplan.

Även i semifinalen får det lag som är rankat högst välja motstånd, av de två sämst rankade lagen, samt att man har hemmaplansfördel.

Den 1 mars spelas den sista omgången av SFL, vilket kommer avgöra hur den slutgiltiga tabellen kommer att se ut. Redan dagen efter, den 2 mars, kommer ett spelordningsmöte hållas där de högst rankade lagen får välja vilket motstånd man vill ha i kvartsfinalen.

Detta gör att vi den 2 mars kommer veta vilka lag som skall möta vilka i kvartsfinal, och kommer även att kommuniceras här på hemsidan.

Läs också: Så avgörs slutspelet i SFL

Foto: Calle Appelqvist