Nyheter

Chevron
P19-guldet till Örebro FC/Skyllberg

Det blev förhandsfavoriterna Örebro FC/Skyllberg som vann den här säsongens upplaga av SFL P19, efter ett högdramatiskt slutspel där tre av fyra matcher avgjordes efter straffläggning, däribland finalen mellan ÖFC/Skyllberg och Hammarby.

Under söndagen avgjordes SFL P19 Final Four i Boråshallen. Det är tredje gången som SFL P19 spelas och tidigare år har det varit AFC Eskilstuna som stått som slutsegrare.
Den här säsongen tackade AFC nej till deltagande och istället har det varit Skyllbergs IK, som under de senaste säsongerna spelat under Örebro FC:s flagg i SFL P19, som varit de stora dominanterna och kom till slutspelet som favoriter efter att ha vunnit samtliga åtta matcher i SFL P19 Östra och dessutom haft stora framgångar i cupspel under säsongen.

I semifinalen körde man över värdlaget Borås AIK och vann med 12-4. Matchen var avgjord redan i paus. Då hade ÖFC/Skyllberg redan hunnit göra 8-1 och Borås fått sin enda målvakt Edvin Bennehall skadad.
Amir Hossein Mohammadi gjorde fyra mål i matchen och Sahal Hussein Mohamud, som gjort bra ifrån sig i SFL under sin debutsäsong, gjorde två mål och fem assist.

I den andra semifinalen blev det dramatiskt när Hammarby IF mötte Uddevalla FC. Hammarby ledde med 4-1 i första halvlek, men Uddevalla kunde vända och ledde med både 5-4 och 6-5.
Andrej Jekic kvitterade på tiometersstraff i slutet av ordinarie tid, med sitt fjärde mål i matchen, och matchen fick avgöras på straffar där Hammarby satte sina fem straffar och målvakten Akam Maloud räddade Uddevallas fjärde straff.

Finalen mellan ÖFC/Skyllberg och Hammarby blev även den dramatisk. Amir Hossein Mohammadi, som också utsågs till finalspelets bästa spelare, sköt 1-0 på långstraff tidigt i matchen.
Andrej Jekic och Hannes Blomqvist vände matchen för Hammarbys del i andra halvlek innan Mohammed Alshehabi kvitterade på straff och tog matchen till ännu en straffläggning – där det var just Alshehabi som sköt in den avgörande straffen efter att målvakten Poyan Daryoush räddat två raka straffar.

Bronsmatchen mellan Uddevalla och Borås blev en målrik historia som slutade 9-9 efter ordinarie tid. Basheer Al-Azzawi och Hussein Al-Hamdawee gjorde hattrick för Borås, som även fick tre utvisningar. I Uddevalla gjorde Idriis Aden fem mål och Isaac Rojas (född 2009) två.
I straffläggningen drog Uddevalla det längsta strået när målvakten Ahmad Alkurdi stoppade tre av fem straffar.