Nyheter

Chevron
Dags för SFL P19 Final Four

Dags för SFL P19 Final Four

Final Four har hittat tillbaka till Borås igen. Det var ju där finalspelet spelades 2022 när AFC Eskilstuna besegrade Borås AIK i finalen, vilket även blev faktumet när finalspelet avgjordes i Eskilstuna förra året. Nu är det Borås AIK, Uddevalla FC, Örebro FC/Skyllberg och Hammarby IF som gör upp om titeln.

På söndag är det dags för SFL P19:s Final Four i Boråshallen, dit Uddevalla FC, Borås AIK, Örebro FC/Skyllberg och Hammarby IF har kvalificerat sig.

Det är tredje säsongen för SFL P19 och värdlaget Borås är det enda laget som varit i Final Four vid samtliga tillfällen, där man åkt på finalförluster både 2022 och 2023 mot AFC Eskilstuna. Man har ett i sammanhanget rutinerat lag med fem spelare som var med i finalspelet redan ifjol. Bland annat Filip Piperkovic och Said El Horr, som gjort 13 respektive 12 mål i seriespelet och varit två. Bara IFK Göteborgs Nahom Teklemarian Haile (16 mål) har gjort fler.

Slutspelsrutin finns det även i Hammarby, som gör sitt andra slutspel och där merparten av spelarna gör sitt andra raka slutspel. Ifjol förlorade man semifinalen mot Borås och även bronsmatchen mot IFK Göteborg.

Både Örebro FC och Uddevalla FC är debutanter i slutspelssammanhang och båda kommer med unga lag där merparten av spelarna är födda 2006 eller senare (de äldsta får vara födda 2004). Ändå var det just både ÖFC och UFC som stod som segrare i respektive serie, där ÖFC gick rent i sin serie och vann åtta av åtta matcher.
ÖFC har fyra spelare som gjort mål i SFL under säsongen, där Sahal Hussein Mohamud (åtta mål) och Mohammed Alshehabi (fem mål) tillhör SFL-lagets bästa målskyttar.

Uddevalla, som kom sist i seriespelet både 2022 och 2023, har i princip ett helt nytt lag den här säsongen och tränas av Lalo Rojas, som blivit svensk mästare som ledare på både herr- och damsidan med IFK Uddevalla respektive GAIS.
Govend Haji, 12 mål, är en av tre bärande spelare födda 2006.

SPELSCHEMA I BORÅSHALLEN 25 FEBRUARI
09.30 Hammarby IF – Uddevalla FC
11.30 Borås AIK – Örebro FC/Skyllberg
15.30 Match om tredjepris
17.30 Final

Slutspelet kommer att sändas live på Borås Tidning (bt.se)