Nyheter

Chevron
Söder och Linköping nya i SFL 2024-25

Söder och Linköping nya i SFL 2024-25

Nu lägger vi säsongen 2023-24 till handlingarna. Uddevalla FC blev svenska mästare efter att ha slagit flera rekord under grundserien och därefter vunnit samtliga fem slutspelsmatcher på vägen till guldet efter finalseger inför över 1900 åskådare på hemmaplan i Agnebergshallen.

Nykomlingarna FC Real Internacional får lämna ligan efter en stenhård avslutning i kamp med Örebro FC ända in på målsnöret. AFC Eskilstuna får också lämna ligan efter fyra säsonger.

Nykomlingar blir Söder Futsal från Stockholm och Linköping Futsal.
Söder spelade i SFL redan säsongen 2016-17 när serien var uppdelad i norra och södra. Så sent som säsongen 2022-23 spelade man i division 2, men har storstilat tagit sig igenom seriesystemet de två senaste säsongerna och bara förlorat en seriematch över de två säsongerna.

Linköping är tillbaka i SFL i ny skepnad. Staden har tidigare haft KFUM Linköping i SFL under flera säsonger, senast 2019, men nu är det Linköping Futsal det handlar om. Laget har ett par profiler som var med och bar KFUM när det begav sig senast och man hade en hård kamp mot Ektorp om segern i sin division 1-serie och vann sedan den avgörande kvalmatchen mot Lunds FC för att ta platsen i SFL.

Det är ännu inte spikat när nästa säsong startar, men det kommer bli klart inom kort. Håll utkik på klubbarnas kanaler för information om det samt om spelschema för nästa säsong, vilket lär bli klart i början av juni.