Nyheter

Chevron
Ademir Avdic får hedersuppdrag

Ademir Avdic får hedersuppdrag

Nästa vecka åker SFL-domaren Ademir Avdic till Riga i Lettland för att som första svenska domare döma Elite Round i Champions League, det sista steget innan Final Four.
Där kommer han tillsammans med domare från England, Kroatien och Rumänien att döma ett av de fyra gruppspelen.

Och det är inte vilken grupp som helst. Spanska mästarna Barcelona, som vann Champions League 2022 och 2020, finns där liksom hårdsatsande Riga som inför säsongen värvat världsstjärnorna Ricardinho och Kiki Vaporaki. Dessutom deltar italienska mästarna Eboli och franska mästarna Lavalloise.
– Det är oerhört hedrande att få det här uppdraget. Det är nog det största som hänt inom svenskt futsaldomarskap, säger Ademir Avdic.

Enligt spelschemat dömer han Lavalloise-Riga 29 november och Lavalloise-Barcelona dagen efter. Domartillsättningen för sista matchen 2 december är inte fastställd än.

Förra månaden var Ademir i Åbo och dömde Finland-Georgien i VM-kvalets Elite Round tillsammans landsmännen David Glavonjic och Kastriot Gerxhaliu.
– Det är väl insatsen i den matchen som ligger till grund för det här uppdraget jag får nu, och det här visar att den svenska domarkåren är på gång internationellt.

Hur ser du på det här uppdraget jämfört med det i Finland?
– Det här är större, vill jag nog påstå.

Stefan Andrade, som var tredjedomare bakom Ademir Avdic och Daniel Särén i matchen mellan Uddevalla och Göteborg på tisdagen:
– Ademir är alltid steget före och läser spelet bra. När matcherna stegrar hittar han en lösning. En fantastisk domare med mycket erfarenhet. Jag är stolt över att han sätter oss på kartan.