Nyheter

Chevron
Gashi: ”Hungern kommer vara en riktigt stor faktor”

Gashi: ”Hungern kommer vara en riktigt stor faktor”

Ettan tar emot tvåan när Uddevalla FC och Örebro SK drabbar samman i Agnebergshallen klockan 17.30 idag. Donat Gashi, trea i skytteligan och Uddevallas näst bästa målskytt tror på en jämn match.

Åtta vinster och en förlust är facit för Uddevalla FC än så länge. Enda förlusten kom hemma mot Hammarby, som vann över bohusläningarna med 4-2. 

– Jag tycker att säsongen har varit bra hittills. Resultaten och tabellen kan ändå få svara på den frågan, säger Uddevallas Donat Gashi.

Örebro SK å andra sidan sju vinster, en oavgjord och en förlust, där förlusten kom mot nykomlingarna Västerås FC borta – och det oavgjorda resultatet mot Stallarholmen.

– ÖSK är ett lag som har varit bra de senaste två-tre åren. De är favoriter i mångas ögon. Med Francis (Maciel Da Costa, tränare ÖSK) bakom sig kan de går ut långt som helst!

Uddevalla och ÖSK drabbas samma senast i finalen föregående år – en match som Donat Gashi missade på grund av en avstängning. Finalen slutade som bekant i vinst för ÖSK – vilket ger möjlighet för Uddevalla att ta revansch under lördagen.

– Jag tror på en ganska jämn match. Det är Sveriges två bästa lag som möts, så att säga. Jag hoppas på en stor publik och fin futsal på planen.

Uddevalla har sprutat in mål än så länge i serien, med 67 gjorda mål framåt och 35 mål insläppta. Örebro SK har å andra sidan gjort 37 framåt och släppt endast 20 bakåt. Det talar för en match mellan två lag med olika filosofier – Uddevalla med klar offensiv prägel och ett mer balanserat ÖSK.

– Det viktigaste för att vi skall vinna är att vi har en bra dag. Har vi det kan INGEN slå oss, berättar Gashi.

För egen del har det som bekant blivit 14 mål på åtta matcher, vilket gör att han är trea i skytteligan för stunden. En statistik han tror sig kunna förbättra, för att också bidra till segrar för sitt lag.

– Det jag kan bidra med skulle nog vara poängen. Både mål och assist. Hungern kommer vara en riktigt stor faktor under matchen.

Foto: EnkelP Media