Nyheter

Chevron
Discovery sänder från Svenska Futsalligan 2018/2019

Discovery sänder från Svenska Futsalligan 2018/2019

Svenska Futsalligan (SFL) har tagit flertalet kliv framåt inför säsongen. Nu står det klart att Discovery tv-sänder tio av matcherna under säsongen 2018/2019 som inleds i oktober.
– Svensk futsal går in en ny fas och utvecklas nu snabbt. Vi ser detta som ett spännande samarbete kring en sport som växer ute i landet, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks och Eurosport.

Med bara några veckor kvar till säsongsstarten av SFL så meddelar Discovery att tio ligamatcher kommer att tv-sändas i sin helhet under säsongen. Exakt vilka matcher presenteras senare under hösten. Lasse Ternström, Ligaansvarig Svenska Futsalligan på Svensk Elitfotboll välkomnar beslutet.

–Det här är precis vad svensk futsal behöver och vi ser fram emot det här samarbetet. Med Eurosports enorma spridning så får fler människor chansen att upptäcka svensk futsal, säger Lasse Ternström.

Under hösten 2017 beslutade Svensk Elitfotbolls medlemmar att man ville samarbeta med Svenska Futsalligan (SFL). Futsalklubbarna samlades därefter i Jönköping för ett möte där det ett historiskt beslut i svensk futsal togs, att Svensk Elitfotboll (SEF) och SFL ”aktivt och gemensamt skall samverka för att utveckla Svenska Futsalligan”.

Därefter har SFL förändrats. Ligan kommer i år att för första gången spelas som en enda liga istället för två divisioner, och där slutspelet slopas och vinnaren efter säsongens alla dubbelmöten står som mästare. Tidigare i september presenterades SFL:s egna hemsida, svenskafutsalligan.se, och nu står det alltså klart att tio matcher kommer att tv-sändas under säsongen.

Svenska Futsalligan inleds den 12 oktober med följande matcher:
Torslanda IK – Borås AIK
Nacka Juniors FF – ÖSK Futsal
KFUM Linköping – Hammarby IF FF Futsal
Skoftebyns IF – Halmstads BK
IFK Uddevalla Futsal – IFK Göteborg Futsal
Djurgårdens IF FF – Norrköping FK
Örebro FC – Strängnäs FC

För mer informaton och frågor kontakta:
Lasse Ternström
Ligaansvarig Svenska Futsalligan, Svensk Elitfotboll
lasse.ternstrom@svenskelitfotboll.se
070 – 294 84 71

Hanif Hosseini
Sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport
Hanif_Hosseini@discovery.com
070-186 51 84

Bild: Tobias BW Granberg