Nyheter

Chevron
Andersson: ”Vi vill sätta press på Hammarby”

Andersson: ”Vi vill sätta press på Hammarby”

På söndag spelas den sista omgången i Svenska Futsalligan inför slutspelet. Dessförinnan skall däremot omgång 21 stängas och spelas klart, då matchen mellan Skoftebyns IF och Torslanda IK återstår. En match som ger Skoftebyn slagläge inför den stundande avslutningen av serien.

På fredagen den 28 februari spelas den sista matchen innan den sista omgången i Svenska Futsalligan. Det är den sista matchen i den 21 omgången, där Skoftebyns IF tar emot Torslanda IK i Arena Älvhögsborg.

Torslanda, som säkrat kontraktet för nästa säsong, kan inte ta sig till slutspel, men vill givetvis avsluta säsongen på bästa sätt. Dessutom finns det sedan länge en rivalitet mellan de båda lagen, som gör att matcherna brukar bli riktigt heta.

För Skoftebyns IF finns det en riktigt bra chans att ta hem segern i Svenska Futsalligan, om man vinner de sista två matcherna. Samtidigt måste Hammarby IF förlora sin sista match. Skoftebyn ligger för stunden på 43 poäng och en match mindre spelad, medan Hammarby har 47 poäng.

En vinst för Skoftebyn hade betytt att man gått upp på 46 poäng, endast en poäng bakom Hammarby, vilket gör att man har rejält slagläge inför avslutningen den 1 mars, då sista omgången i Svenska Futsalligan spelas.

Lagkapten Krister Andersson säger såhär om mötet med Torslanda.

– Torslanda är alltid tuffa att möta. Det är lite utav ett rivalmöte, med tanke på vår historia. Vi har bra statistik mot Torslanda genom åren. Det beror mycket på att vi vet att för att slå Torslanda måste man, förutom att spela bra futsal, också st upp fysiskt mot dem.

Andersson berättar att man inför varje match säger samma sak till laget.

– Står vi upp mot dem fysiskt och springer minst lika mycket som dem kommer vi att vinna, det säger vi till varandra inför varje match. Vi är ett bättre futsallag än dem, men ger man dem minst lilla chans eller inte tar jobbet till hundra procent så kommer dem straffa oss!

Vidare berättar han att det fortsatt är viktigt för dem att vinna matchen, då man minst vill inneha andraplatsen, men också kunna konkurrera med Hammarby om förstaplatsen.

– Det är en otroligt viktig match för oss, då vi i första hand måste försvara vår andraplats. I andra hand vill vi också sätta press på Hammarby inför sista omgången.

Matchen mellan Skoftebyns IF och Torslanda IK spelas på fredag den 28 februari, i Arena Älvhögsborg. Kan man inte titta på matchen live sänds den givetvis också i appen SFL Live.

Foto: Calle Appelqvist