Nyheter

Chevron
Zekria: ”Vi har ett guld att försvara”

Zekria: ”Vi har ett guld att försvara”

Mosaddiq Zekria har länge suktat efter ett guld. Föregående säsong lämnade han sitt kära Nacka Juniors, ett lag han fostrats samt varit en bärande spelare i. Flyttlasset gick till storsatsande Hammarby IF som efter att ha förlorat guldet till IFK Uddevalla säsongen innan var inställda på revansch. Det skulle bli succé direkt, där både Zekria och Hammarby stod för en fantastisk säsong. Nu vill Mosaddiq återupprepa succén.

Föregående säsong var minst sagt speciell för Mosaddiq Zekria. Från att vara en spelare som varit synonym med Nacka Junios, där han också bar kaptensbindeln, lämnade han tryggheten i Nacka Bollhall för nya äventyr.

– Först lämnade jag laget i mitt hjärta, Nacka Juniors, för att jaga mitt första SM-guld och nå nya höjder i min futsalkarriär. Nacka är laget som format mig till den spelare jag är idag.

Säsongen började med att han representerade IFK Uddevalla i Champions League. En upplevelse som han var oerhört tacksam över.

– Champions League med Uddevalla satte verkligen ribban för säsongen. Den korta tiden gav mig väldigt mycket, som jag också har tagit med mig. Uddevalla är verkligen en toppenklubb, spelarna, ledarna och så vidare. Jag vill tacka Andrés Moncada för att jag fick den chansen.

Efter äventyret med IFK Uddevalla blev det alltså Hammarby IF för Zekria, ett Bajen som storsatsade mot guldet.

– Att gå till Bajen har varit mitt livs bästa val inom sport och futsal. Jag kom till ett lag som satsar helhjärtat på futsal, vilket är jätteviktigt för mig. Vi har de bästa spelarna i landet, bästa tränarna, bästa organisationen. 

Han fortsätter:

– Att ta på sig Hammarbytröjan framför vår publik, att få lira framför dem i Eriksdalshallen… Att spela match med mina lagkamrater. Det är en känsla jag längtar efter varje vecka.

I Hammarby fanns en bredd på ett helt annat sätt än tidigare för Mosaddiq, det blev en konkurrens om att spela med många duktiga spelare. Något som också fick Zekria att växa.

– För mig personligen så gjorde jag min bästa säsong i SFL. Jag gjorde inte en dålig match, utan levererade på topp hela säsongen. Det saknades bara lite mer mål ifrån mig, men det kommer denna säsongen! Viktigast är att vi tar tre poäng varje match.

Zekria kände ganska snabbt att han kom till ett lag där han smälte in.

– Jag är supernöjd med mitt val. Vi har en otroligt stark grupp där alla kan dö för varandra på planen.

En lång säsong blev ännu längre med Covid-19, men så stod man där till sist i finalen mot IFK Göteborg. Hammarby med fördel av hemmaplan i Eriksdalshallen, dessvärre med tanke på den globala pandemin utan publik.

– Finalen, jag hade redan i förväg gått in i rollen att jag skulle vara med och avgöra. Att göra mål i en final har alltid varit en dröm. Jag och mina lagkamrater hade bestämt oss att guldet skall till Stockholm, och som vi tog hem det. Mitt första SM-guld som jag jagat många år.

Hammarbys spelare jublar efter finalen mellan Hammarby och IFK Göteborg den 21 juni 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0002

Säsongen som kommer blir därför allt annat än vanlig för Hammarby. Utöver Covid-19 är man regerande svenska mästare, vilket gör att det alltid kommer finnas en extra krydda för motståndarlaget att slå dem. Dessutom skall man spela Champions League, och ställas mot utländska motstånd.

– Vi har ett guld att försvara, men vi skall även lira Champions League. Det kan inte bli bättre! Jag bara längtar efter premiären. Sedan gäller det att ta match för match.

Utmaningen för Bajen blir att försvara guldet, om man frågar Mosaddiq. Han berättar hur lagen blir bättre och bättre, när futsalen når nya höjder hela tiden i Sverige.

– Allt runtomkring, matcher på TV, nya bra spelare, bättre ledare… Lagen satsar verkligen. Alla kommer vilja att slå Hammarby. Så är det bara. Det triggar oss. Vi tar som sagt match för match, sedan får vi se hur långt det räcker.

Försäsongen har sedan länge varit igång, där man väntat på besked kring Champions League. Träningarna har varit många. För att förbereda sig för spel mot utländska lag åkte man också till Kroatien, där man mötte storlaget Futsal Dinamo, där förbundskapten Matija Dulvat är president. En upplevelse som var utöver det vanliga.

– Träningslägret i Kroatien var en fin upplevelse. Något vi verkligen behövde. Vi mötte ett skickligt futsallag, men visade även där vilka Hammarby är. Vi krigade hela vägen och spelade en fin futsal, men resultatet speglade inte riktigt matchen om du frågar mig. Jag tycker inte vi är långt bakom dem, men vi behöver steppa upp och satsa mer på sporten för att ta nästa steg.

Foto: Bildbyrån