Nyheter

Chevron
Tauan: ”Det kommer att bli en tuff match”

Tauan: ”Det kommer att bli en tuff match”

Örebro SK har som bekant satsat på utländska spelare, för att spetsa sin trupp. En av de utländska spelarna, som varit i Sverige längst, är Maicon Tauan, som ser fram emot matchen mot Hammarby IF på måndag.
– Det kommer att bli en tuff match, säger Maicon Tauan till sfl.se.

Matcherna mellan Örebro SK och Hammarby IF har under åren växt fram till ett riktigt rivalmöte. Dels är det två storlag, men dessutom har de båda lagen legat i toppen de senaste säsongerna. De båda lagen har också haft två ganska olika filosofier, med Örebro SK som tagit in utländska spelare, medan Hammarby IF satsat mer på lokala talanger.

– Hammarby har alltid ett bra lag, vi måste gå in fokuserade för att spela mot dem, berättar Maicon Tauan.

Han tror att matchen kommer bli underhållande, och hoppas att man går segrande ut.

– Det är en bra värdemätare inför Champions League, som vi skall spela senare denna månaden.

Premiären är som bekant redan avklarad i Svenska Futsalligan, där Örebro SK mötte Norrköping FK borta. En match som slutade i vinst för ÖSK.

– Norrköping FK är alltid tuffa att möta borta, så att vinna borta var starkt av oss.

I premiäromgången fick han chans att se alla lag, där han lyfter fram ett antal som potentiella hot.

– Skoftebyn har många nya spelare, jag tror att de kommer bli ett bra lag. Utöver dem har vi Hammarby och Uddevalla, som jag tror tillsammans med Skoftebyn och oss kommer vara bland de fyra bästa i ligan.

19.00 i Gamla Idrottshuset på måndag är det avspark i matchen mellan Örebro SK och Hammarby, en match som Tauan tror blir jämn.

– Jag tror att det kommer att bli en bra match. Det är alltid tighta matcher mellan oss och Bajen, ända fram till slutet av matchen. Den som gör minst misstag kommer att vinna.

Han fortsätter:

– Det finns ingen tydlig favorit. Vi måste vara fokuserade för att vinna, eftersom att vi spelar hemma. Hemma kan vi inte förlora! Det viktiga kommer vara gruppen, vi kommer att behöva alla. Vi kommer att spela vårt spela, där vi alltid går för seger.

Hur ser du på fortsatta säsongen för dig och ditt ÖSK?

– Jag mår riktigt bra, jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa mitt lag att gå för tre poäng varje match!