Nyheter

Chevron
Söderqvist: ”Det kommer bli högre tempo i returen”

Söderqvist: ”Det kommer bli högre tempo i returen”

Han är spelaren som varit med från början, och som även stannade kvar när det stormade som mest. IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist är allt annat än orutinerad, framför allt när det gäller slutspelsmatcher. Under lördagen kliver han in med sitt IFK Uddevalla, för att sno en semifinalplats framför Strängnäs FC.

IFK Uddevalla var nära en finalplats under föregående säsong, där man inte var alls långt ifrån att skrälla mot favoriterna Hammarby IF. Istället blev det Hammarby som på hemmaplan kunde ta hem semifinalserien, och senare även vinna guldet. 

Den insatsen har man nu följt upp med en fjärdeplats i Svenska Futsalligan, innan man ställdes mot Strängnäs FC borta i Thomas Arena.

– Jag tycker vi har gjort en klart godkänd säsong. Många nya spelare har kommit in och gjort det bra ifrån sig. Ju längre säsongen har gått, ju mer samspelta har vi blivit, samtidigt som resultaten blev bättre och bättre.

Flera nya spelare har alltså kommit in, där Fredrik Söderqvist är ett av de stående beslagen i det IFK Uddevalla som för ett par säsonger sedan tog SM-guld och spelade Champions League. Kring sin egen insats är han dock fåordig.

– Jag tycker jag gjort en stabil säsong.

Föregående match ställdes man som bekant mot Strängnäs, där det blev förlust med 3-2. Detta gör att man nu måste vinna med två mål hemma i Stenab Arena för att kvalificerar sig för semifinal.

– Vi kommer inte upp i den nivå vi har haft de senaste matcherna. Samtidigt måste jag också säga att Strängnäs gjorde det bra.

I och med att man hamnade på en fjärdeplats har man också hemmaplansfördel, vilket gör att det avgörande mötet nu spelas hemma.

– Returen tror jag kommer bli ganska lik den första, men med lite högre tempo.

Vad är då viktigast för Söderqvist och hans Uddevalla för att de skall gå vidare?

– Det viktigaste för oss är att ha ett fokuserat försvarsspel, lite längre anfall, samt sätta de lägena vi har.

Vad gäller Strängnäs spel vill han bland annat att man inte skall ge dem för mycket boll.

– Vi får inte låta dem styra spelet, och inte heller ge dem för mycket omställningar.

Matchen mellan IFK Uddevalla och Strängnäs FC spelas 17.30 i Stenab Arena och sänds gratis i appen SFL Live, eller via highlights.svenskafutsalligan.se.

Foto: Bildbyrån