Nyheter

Chevron
ÖSK utslagna ur Champions League

ÖSK utslagna ur Champions League

Champions League-äventyret för svenska mästarna Örebro SK är över för den här gången. I en tuff grupp med tre toppmotstånd var man chanslösa i samtliga matcher.

För andra året i rad spelade Örebro SK Champions League-futsal i Main Round. Den här gången bar resan till Kroatien och Zagreb för spel i basketarenan KC Dražen Petrović, med plats för över 5 000 åskådare.

Till skillnad från ifjol, då ÖSK vann sin öppningsmatch och därefter förlorade knappt, 2-3, mot värdlaget Mostar innan man föll med 3-6 i avslutningsmatchen mot gruppvinnarna Loznica-Grad, så hade ÖSK inte mycket att sätta emot i en redan på förhand stenhård grupp där två av motståndarnationerna, Kroatien och Polen, hade lag som kvalificerade sig för Elite Round förra säsongen.

ÖSK förlorade med 1-8 mot värdlaget Dinamo i tisdags, med 2-7 mot Titograd från Montenegro i onsdags och i den avslutande matchen under fredagen blev det förlust med 2-10 mot polska Lubawa, som också blev gruppsegrare.

Pirata och William Gantzhorn var Örebros målskyttar i de båda de två senare matcherna, medan Hussein Fawaz gjorde målet mot Dinamo.