Nyheter

Chevron
Örebro FC skänker matchtröjor till spelare Gambia

Örebro FC skänker matchtröjor till spelare Gambia

För klubbarna i Svenska Futsalligan är det inte bara fokus på det sportsliga. Alla klubbar jobbar dessutom med CSR-arbeten för att ge tillbaka till samhället. Nyligen var Örebro FC:s General Manager Ronny ”Pilen” Pettersson i Gambia, där han passade på att sprida lite glädje för spelarna i Gilmore Football Academy

Han heter Ronny Pettersson, men de flesta kallar honom Pilen. Vanligtvis brukar man kunna se honom någonstans i Idrottshuset, förberedandes för kommande evenemang. Som General Manager gör han det mesta för att föreningen skall rulla, tillsammans med många andra eldsjälar.

Pettersson var nyligen nere i Gambia för lite semester, där han också passade på att ge tillbaka till samhället och världen. Detta genom att ta med två av Örebro FC:s gamla matchställ som använts tidigare i Svenska Futsalligan, och skänka dem till spelarna i Gilmore Football Academy.

– Det är tredje gången jag är i Gambia, och varje gång jag är här slår det mig hur enormt fattigt landet är. Du förstår det när du ser glädjen hos barnen när man ger bort en tom vattenflaska, berättar Pettersson.

Han fortsätter:

– Skillnaden mot hur vi har det hemma i Sverige är absurd. Här kan man klaga på att bredbandet fungerar, medan man inte har någonting där.

När väl kartongen med tröjorna öppnades blev de ytterst populära, och spelarna var snabba med att plocka en tröja som de kunde få på sig.

– Jag har funderat många gånger på hur man skulle kunna hjälpa till. Den här resan kom jag på att ÖFC faktiskt kunde hjälpa fler barn att bli lite lyckligare. Det ger så mycket tillbaka när man ser glädjen hos barnen över att få spela fotboll i en ”riktig” tröja med nummer på ryggen och allt!

Några av spelarna som var snabba på med Örebro FC:s tröja var Embrima Gillen och Dawda Camara, som dessutom fick vara med på kort. Drömmen om att bli fotbollsproffs lever i allra högsta grad för grabbarna, som såg till att se allvarliga i kameran när väl kortet togs. Det är ju inte varje dag man får chansen att synas i en artikel i Sverige.

Tränaren Momodou Bojang berättar för svenskafutsalligan.se att man är oerhört tacksamma för tröjorna, de kommer att komma till väl användning för barnen. Dessutom passar han på att tacka Örebro FC att det var just dem som fick kläderna, då det var många andra som ville ha dem.