Nyheter

Chevron
NIU – ett alternativ för dig som vill satsa mot SFL

NIU – ett alternativ för dig som vill satsa mot SFL

Sedan 2021 finns NIU (Nationell Idrottsutbildning) Futsal, där du som skall välja gymnasium ges chansen att kombinera studier med futsal på skoltid. Sista ansökningsdagen är den 1 december.
– NIU är en fantastisk möjlighet för unga talanger att kombinera sina studier med futsal, vilket kommer ge unga spelare en stor konkurrenskraft när de sedan börjar spela på seniornivå, säger Lasse Ternström, liga-ansvarig Svenska Futsalligan.

Futsalen växer i Sverige. Denna säsongen introducerades SFL P19 som är ett initiativ från ligan för att stärka juniorverksamheten hos SFL-klubbarna, där unga spelare ges möjlighet att möta de bästa juniorlagen i Sverige.

Något som också introducerades detta året är NIU Futsal, Nationell Idrottsutbildning Futsal, där du som framtida gymnasieelev ges chansen att kombinera dina studier med futsal på skoltid. Detta för att ta tillvara på din idrottsförmåga och skapa bra förutsättningar för ditt futsalspelande och din utbildning.

Lasse Ternström igen:

– Det är säkerligen på NIU som vi idag har framtidens landslagsspelare.

För att ansöka till NIU Futsal läsår 2022/2023 går du in på följande länk och följer anvisningarna. Kom ihåg att ansöka senast 1 december. Antagningen sker genom två ansökningsprocesser, dels en idrottslig, dels en skolmässig. Båda regleras av gymnasieförordningen. Först när eleven är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är eleven slutgiltigt antagen för att börja på NIU Futsal.

– Framtidens futsalspelare kommer i allt större grad komma från NIU, där de får bästa förutsättningar för att nå både SFL och landslaget. Det är en fantastisk möjlighet för unga talanger att ta sitt futsalspelande till nästa nivå, avslutar Lasse Ternström.

Foto: Bildbyrån