Nyheter

Chevron
Mycket står på spel när Torslanda tar emot Uddevalla

Mycket står på spel när Torslanda tar emot Uddevalla

Foto: Calle Appelqvist, Eventfoto Göteborg  | Montage: Tobias BW Granberg

Fredag betyder slutet på arbetsveckan för många, men också tv-match mellan Torslanda IK och IFK Uddevalla på Eurosport 1 samt Eurosport Player. En match som på förhand har alla förutsättningar att bjuda på riktigt bra fredagsunderhållning.

IFK Uddevalla jagar segern i Svenska Futsalligan, som i det fallet hade blivit deras tredje raka. Den bedriften skulle göra laget unikt, då man skulle gå upp som det lag med flest SM-guld sedan Svenska Futsalligans start 2014.

Faktum att förutom IFK Uddevalla är det endast IFK Göteborg som vunnit SFL. Göteborgarna har två SM-guld på sin meritlista.

För tillfället leder bohusläningarna ligan med 47 poäng, samma poäng som Borås AIK, fast med en bättre målskillnad. Laget kommer till matchen mot Torslanda med ett stort självförtroende, med tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste matcherna.

Värt att notera är att laget har en positiv målskillnad på 22 mål på de fem matcherna, främst efter att man vunnit med 16-2 över Halmstads BK. Dessutom ligger nio spelare i riskzonen för en avstängning, om man skulle få ett gult kort till. Något som kan straffa sig i guldstriden. Spelarna i fråga är Fehim Smajlovic, Kristian Legiec, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist, Granit Berisha, Mido, Mergim Berisha, Petrit Zhubi, Robert Bagger och Emilio Rossi.

Just Petrit Zhubi har varit skadad efter att han slagit upp sin gamla skada under landslagskvalet i Alingsås, men kan nu komma att göra comeback för Uddevalla. Kanske kan han göra det redan mot Torslanda?

– Det kommer att bli en tuff match med mycket fysiskt spel. Torslanda är ett fysiskt lag samt väldigt löpvilliga. Det kommer förhoppningsvis bli en fartfylld match. Vi kommer inte att ändra på något och jag hoppas verkligen Torslanda bjuder upp till en härlig fight och inte bara backar hem, berättar IFK Uddevallas tränare Hector Maravilla för svenskafutsalligan.se.

Chanserna i guldracet vill inte Maravilla fokusera på, utan istället att man gör jobbet i kommande matcher.

– Chansen finns där men först måste vi göra jobbet i matchen mot Torslanda samt imorgon (lördag) mot Örebro SK. Sedan får vi se hur vi ligger till efter helgens omgångar. Just nu fokuserar vi enbart på dagens match mot Torslanda.

För Torslandas del krigar man på i botten och ligger för närvarande på en niondeplats med 28 poäng. De senaste matcherna har man två vinster, två oavgjorda och en förlust, där målskillnaden i matcherna är +13.

Senaste vinsten kom mot KFUM Linköping där trotjänare Erik Johannessen stod för ett hattrick, slutresultatet skrevs till 14-2. Johannessen var även målskytt senaste matchen, där man spelade oavgjort mot Borås, som slutade 4-4.

Senaste matchen mellan Torslanda IK och IFK Uddevalla slutade med vinst för Uddevalla, hela 6-2 efter att Robin Armandt gjort sista målet. Nu är Torslanda givetvis sugna på revansch och förväntar sig stort läktarstöd i Torslandahallen. Matchen tv-sänds som bekant och tränare Fredrik Augustin är förhoppningsfull:

– Det här är ett unikt tillfälle för Torslanda IK att visa upp sig från sin bästa sida. Vi hoppas på en riktig publikfest i Torslandahallen och att publiken får ta del av en riktigt bra futsalmatch. Serieledarna IFK Uddevalla som kommer på besök går för guld och vi har möjligheten att säkra kontraktet för nästa år.

Matchen har avsparkstid 19.15 i Torslandahallen och sänds i Eurosport 1 samt Eurosport Player.

Tobias BW Granberg