Nyheter

Chevron
Kristian Legiec till Örebro SK

Kristian Legiec till Örebro SK

59 landskamper, 43 mål och en Kristian Legiec. Sveriges kanske mest välkända futsalspelare är nu klar för Örebro SK inför kommande säsong i Svenska Futsalligan.
– Det känns som en bra och spännande utmaning, säger Kristian Legiec till klubbens hemsida.

De flesta Örebroarna lär säkerligen komma ihåg Kristian Legiec efter IFK Uddevallas finalvinst över Örebro FC för ett år sedan, där han bland annat stod för en makalös chip som letade sig upp i krysset. 

Efter att ha kommit till IFK Uddevalla inför slutspelet säsongen 2017/2018 har Kristian Legiec fortsatt rada upp fina prestationer i SFL, men också i Champions League och i landslaget. Legiec var en stor anledning till IFK Uddevallas avancemang i Champions League föregående säsong, där man lyckades ta sig till Main Round.

I landslaget kröntes säsongen med en fin prestation i VM-kvalet i Alingsås, där Sverige vann över både Armenien och Malta.

Kommande säsong blir det alltså spel i Örebro SK, som kommer från en krånglig säsong.

– Det känns fantastiskt att kunna presentera denna värvning av Sveriges bästa spelare till kommande säsong. Vi får in en klasspelare med otroligt mycket rutin och futsalkunnande, framför allt spets, säger sportchef Victor Huerta till Örebro SK:s hemsida.

Han fortsätter:

– Kristian är en spelare som alla vill ha i sitt lag. ÖSK Futsal är därför mycket nöjda över att ha Kristian hos oss kommande säsong. Med denna värvning hoppas jag att vi kan ta nästa steg som klubb. Legiec är en lirare och poängspelare som kommer vara värd entrépengen under säsongen.

Huvudpersonen själv menar på att Örebro SK skall kunna slåss om topplaceringarna under året.

– Jag har fått intrycket av att det är en seriös klubb som satsar stenhårt i år och samtidigt verkar ha något intressant på gång. ÖSK föll på målsnöret förra året och samtidigt gillar jag utmaningar. I år skall vi vara med och fajtas om topplaceringarna, det finns ingen annat. Jag har även fått ett bra intryck av spelartruppen, då jag känner några av spelarna samt har spelat ihop med dem i landslaget. Det kommer bli ett spännande år, avslutar Legiec.

Örebro SK premiärspelar den 13 oktober i Svenska Futsalligan där man möter Borås AIK på bortaplan. Hemmapremiären spelas mot Legiecs gamla lag IFK Uddevalla den 19 oktober.

Foto: ÖSK Futsal