Nyheter

Chevron
Kan Uddevalla hålla ifrån?

Kan Uddevalla hålla ifrån?

Foto: Calle Appelqvist, Eventfoto Göteborg samt Bildbyrån | Montage: Tobias BW Granberg

Svenska Futsalligan lider mot sitt slut, men serien är inte klar på något sätt. I toppen slåss hela fem lag som har chans till guldet. Frågan alla nu ställer sig är vilka som vinner Svenska Futsalligan 2019/2020 och får representera Sverige i Champions Leauge.

De regerande mästarna IFK Uddevalla ses som stora favoriter att ta hem guldet även i år. För tillfället leder man serien på 47 poäng, samma poäng som tvåan Borås AIK, men med bättre målskillnad. Värt att notera är att IFK Uddevalla har en match mindre spelad än sina konkurrenter.

Borås som länge varit ett topplag har seglat upp lite som en ”dark horse” på slutet, där många sett Hammarby IF som största utmanaren till IFK Uddevalla. En svidande förlust mot formtoppade IFK Göteborg och endast oavgjort resultat mot Nacka har däremot grusat många av de förväntningarna som funnits hos Bajenfansen.

Örebro FC toppade länge serien, där man inte lyckats följa upp den starka höst under våren. Även dem fick sig en rejäl törn i guldracet av just IFK Göteborg, som levererat trots det faktum att man befinner sig i ”ingenmansland” i tabellen. För tillfället har man 45 poäng.

Rent teoretiskt har även Nacka Juniors på 42 poäng chansen till guldet, men då måste man förlita sig på många andra resultat. Kommande match ställs man mot just nämnda ”gulddödaren” IFK Göteborg. Kanske kan man bryta Göteborgarnas segersvit mot topplagen och överraskande ta hem guldet?

IFK Uddevallas kvarstående matcher:
Torslanda IK (B)
Örebro SK (H) 
Strängnäs FC (H)
Norrköping FK (B)

Borås AIK:s kvarstående matcher:
Hammarby IF (B)
Norrköping FK (H)
IFK Göteborg (B)

Hammarby IF:s kvarstående matcher:
Borås AIK (H)
Örebro FC (B)
Torslanda IK (H)

Örebro FC:s kvarstående matcher:
Halmstads BK (B)
Hammarby IF (H)
Strängnäs FC (B)

Nacka Juniors kvarstående matcher:
IFK Göteborg (B)
Skoftebyns IF (B)
Djurgårdens IF (H)

Tobias BW Granberg