Nyheter

Chevron
Inför kvällens drabbning: ”Vi är ödmjuka”

Inför kvällens drabbning: ”Vi är ödmjuka”

Foto: Tobias BW Granberg

Ikväll klockan 19.00 i Nya Idrottshuset smäller det när ÖSK Futsal tar emot IFK Uddevalla. Matchen sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player i vad som blir säsongens första av tio TV-sända matcher.

Hemmalaget ÖSK Futsal, som gjort en större renovering i spelartruppen inför säsongen, har fått en bra start på säsongen. Efter fyra spelade matcher ligger man på sjunde plats, men har precis som IFK Uddevalla en match mindre spelad jämfört med resterande lag.

Säsongen startade i Nacka Bollhall och bortamatch mot fjolårssensationen Nacka Juniors. Matchen var jämn ända in i sista minuterna på matchen, då Nacka kunde gå upp i en 1-0 ledning. Ett resultat som också stod sig matchen ut.

Efter det har det blivit tre raka vinster mot Torslanda, KFUM Linköping samt Halmstad. Tränare Fredrik ”Honken” Holmquist säger såhär om säsongsinledningen:

– Vi har haft en bra en inledning trots skador på rutinerade spelare. Vi har fått ihop gruppen på ett mycket bra sätt. När skadorna börjat lätta ser träningarna bara bättre och bättre ut.

Motståndet Uddevalla har man inte mött i serien förut, däremot har man mött dem i slutspel två år i rad. Alla fyra matcher har slutat i förlust för Örebrolaget, där de senaste två mötena i fjol slutade 7-1 samt 7-2. Holmquist medger att motståndet är en utmaning, men framhåller att serien är lång.

– Vi är ödmjuka inför varje match och tar det steg för steg. Säsongen är lång skall summeras efter 26 omgångar. Det vi gör idag, nu, är något vi vill bygga på framöver. Vi måste se det långsiktigt samtidigt som vi skall vara i nuet.

Bortalaget, tillika Svenska Mästarna, IFK Uddevalla ligger på samma poäng som ÖSK, men med en bättre målskillnad och placerar sig därför femma i tabellen.

Premiären vann man hemma mot rivalerna IFK Göteborg med 2-0, därefter besegrade man Strängnäs och Norrköping. Den senaste matchen mötte man Borås, en match som var jämn ända in i slutet, men som slutade i förlust för Bohuslänningarna.

Uddevallas assisterande tränare, Arlind Sadriu, säger såhär om säsongsinledningen:

– Jag tycker att vi har startat rätt hyfsat, då vi har saknat ett par pjäser i truppen som är viktiga för oss. Jag tycker ändå att vi skall kunna göra det mycket bättre än vad vi har gjort då vi besitter en mycket bra trupp.

Två segrar mot ÖSK Futsal under våren gör att man är självsäkra. Samtidigt är man medvetna om att det ÖSK man ställs mot under onsdagskvällen är ett helt annat lag, då man haft stor spelaromsättning.

– ÖSK ja, de har en helt ny trupp så det blir intressant! De har ett par individuellt skickliga spelare. Samtidigt har vi ett bra facit, ett facit jag tror kommer tala för vår del ikväll.

Domarna i matchen är Fredric Nilholt och Ademir Avdic, båda två är FIFA-domare. Tredjedomare är Carlos Kaly.

Matchen kommenteras av Ramin Nouri och Luciano Lorca. Lorca som för övrigt har meriter från spel i SFL för Falcao och landslaget.

Matchen börjar klockan 19.00 i Nya Idrottshuset, Örebro, och sänds på Eurosport 1 samt Eurosport Player.