Nyheter

Chevron
Fullt ös i SFL efter landslagsuppehållet

Fullt ös i SFL efter landslagsuppehållet

Efter landslagsuppehållet är det nu dags igen för Svenska Futsalligan att dra igång igen, med matchen mellan Borås AIK och Torslanda IK i Boråshallen. En match som släpat från omgång 15 med matchstart 19.00.

Båda lagen ligger för stunden i ”ingenmansland”, det vill säga på plats 9 och 10, vilket är de lag som varken går till slutspel eller åker ur SFL. Borås AIK har tre poäng upp till Örebro SK, medan avståndet för Torslanda är lite större, sju poäng.

En spelare som är tillbaka sedan en längre tids frånvaro är Viktor Sääf, som oturligt skadade sig på försäsongen. Målvakten blev under föregående säsong uttagen till landslaget, efter att ha slagit igenom stort i klubblaget. 

Trotjänaren Henrik Svedberg har som vanligt stått för mål i Borås och leder den interna skytteligan på 14 mål. Tvåa finner vi ytterligare en trotjänare, Irfan Delimedjac, som tryckt in 12 mål.

I Torslanda återfinns Hampus Furublad, som fick chansen i landslaget under hösten, och som även var med i den trupp som kvalade på Malta. Liberon, som även kan användas som vinge, har lyckats med 15 mål på elva matcher, vilket gör honom till bästa målskytt i laget. 

Man har även en intressant spelare i Roberto Dos Santos Goncalves, som är uttagen i den trupp som Lars Ekdahl valt att representera P19-landslaget i träningslandskamperna mot Moldavien. Kanske kan han kliva fram och hjälpa Torslanda uppåt i kampen om en slutspelsplats?

I övrigt spelas full omgång 18, där följande matcher spelas:

Fredag 7 februari
20.00 Nacka Juniors – Örebro SK (Nacka Bollhall)

Lördag 8 februari
15.00 Strängnäs FC – AFC Eskilstuna (Thomas Arena)
15.00 IFK Göteborg – IFK Uddevalla (Lundenhallen)

Söndag 9 februari
14.00 Örebro FC – Borås AIK (Gamla Idrottshuset)
15.00 Skoftebyns IF – Hammarby IF (Arena Älvhögsborg)
15.00 Djurgårdens IF – Torslanda IK (Eriksdalshallen)

Foto: Calle Appelqvist