Nyheter

Chevron
Fartfylld första omgång

Fartfylld första omgång

Första omgången i Svenska Futsalligan är avklarad – om man bortser det framflyttade mötet mellan IFK Uddevalla och Torslanda IK. Totalt gjordes hela 37 mål på fem matcher, där den målrikaste matchen blev matchen mellan Örebro FC och Strängnäs FC som slutade 5-5.

Första matchen ut i omgången var topptippade IFK Göteborg som tog emot Djurgårdens IF. IFK Göteborg visade varför så många tror på Göteborgarna kommande säsong och tog en stabil seger med 6-2.

Nyförvärven Petrit Zhubi och Fehim Smajlovic gjorde båda mål i sina debutmatcher, där den sistnämnda smällde till med ett hattrick. Värt att notera är att Emilio Rossi inte gjorde debut för IFK Göteborg, då han spelade Uefa Futsal Champions League med IFK Uddevalla.

AFC Eskilstuna överraskade nog många när man besegrade Skoftebyns IF på hemmaplan. Nykomlingarna AFC är nederlagstippade av många inför säsongen, medan många fått upp ögonen för Skoftebyn som nyligen kunde presentera fyra nyförvärv från Brasilien.

Ett av nyförvärven, Maicon Tauan Dias Alves skulle presentera sig för den svenska publiken genom att göra Skotftebyns enda mål, men det hjälpte inte när bland annat Ayoub Abassi blev tvåmålsskytt. AFC Eskilstuna vann matchen med 3-1 där målvakten Divar Matte fick rädda en straff och tre långstraffar.

Resultat omgång 1
IFK Göteborg – Djurgårdens IF 6-2
Borås AIK – Örebro SK 3-3
AFC Eskilstuna – Skoftebyns IF 3-1
Örebro FC – Strängnäs FC 5-5
Hammarby IF – Nacka Juniors 9-0

Notera att det återstår en match i omgång 1, den mellan IFK Uddevalla och Torslanda IK som spelas den 30 oktober klockan 19.00 i Agnebergshallen.

Omgång 2

Fredag 18 oktober
19.15 Strängnäs FC – Hammarby IF (Thomas Arena)
20.15 IFK Göteborg – Skoftebyns IF (Lundenhallen)

Lördag 19 oktober
11.30 Torslanda IK – AFC Eskilstuna (Torslandahallen)
13.00 Borås AIK – Djurgårdens IF (Boråshallen)
13.30 Örebro SK – IFK Uddevalla (Gamla Idrottshuset)

Söndag 20 oktober
17.00 Örebro FC – Nacka Juniors (Gamla Idrottshuset)

Om ni inte har möjlighet att se matcherna live kan de ses i appen SFL Live, som finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Foto: Tommy Andersson