Nyheter

Chevron
Aramesh: ”Vi vinner med uddamålet – jag avgör”

Aramesh: ”Vi vinner med uddamålet – jag avgör”

Foto: Eventfoto Göteborg

Daniel Aramesh har varit ett stort utropstecken för Djurgården under inledningen av SFL. Pivoten har ställt till med ordentlig oreda i motståndarförsvaren, något han planerar att fortsätta med i derbyt mot Hammarby.

På åtta matcher han man inbringat 14 poäng, vilket gör att man ligger sexa i tabellen, precis före Hammarby som har tolv poäng. Värt att notera är att Hammarby har en match mindre spelad.

– Inledningen är godkänd skulle jag säga. Vi har tappat lite enkla poäng mot lag som vi egentligen skall vinna mot. Sedan har vi gjort väldigt bra insatser mot till exempel ÖSK och nu senast i helgen i Göteborg där vi hade två tuffa matcher efter varandra. Trots skador och tunn trupp så vinner vi, vilket givetvis är godkänt.

Läs också: Mäktiga Stockholmsderby – vem går vinnande ur striden?

I första matchen mötte man Norrköping, en match där slutresultatet skrevs till 10-2 i Djurgårdens favör. Aramesh gjorde hattrick, men var inte nöjd med sin insats.

– Jag spelade inte så bra men gjorde mål på allt. Senast mot IFK Göteborg tyckte jag att det gick mycket bättre, jag kunde hjälpa laget felvänd och försvarsspelet var bra, trots att det inte blev något mål från mig.

Ett mäktigt Stockholmsderby slår givetvis alltid högt, oavsett vilken sport det handlar om. Att kunna säga att man är bäst i stan är något som betyder mycket för spelare, ledare men också supportrar. 

– En vinst skulle göra våra supportrar glada. För laget är det alltid viktigt med vinst, oavsett match, men just den här matchen är speciell. Den här matchen kan höja stämningen i laget och ge oss ett bra utgångsläge för att oss att hänga med topplagen.

Fyra mål har det blivit än så länge för Aramesh, något han berömmer sin omgivning för.

– David (Bergqvist, tränare Djurgården) och Afnan (Khabiri, assisterande tränare Djurgården) har lagt ner mycket tid på att få mig att förstå futsal och min roll bättre. Sedan har jag Petter Andersson i kedjan som gör allt ansvar och låter mig ta ansvar för det offensiva. Att vi sedan spelar tillsammans med Rami Younes, kanske den mest kreativa spelaren i hela SFL, då är det svårt att inte göra mål.

Läs också: Mäktigt derby väntar i nästa TV-match

Att man har ett tydligt sätt att spela menar Daniel Aramesh talar för att man kommer vinna tredje derbyt i rad. 

– Vi vet att om vi bara gör vår grej så kan vi vinna mot alla lag. VI har stor respekt för Hammarby och deras spelare, vi vet att de är duktiga. Har de en bra dag är de svårslagna, men vi tror på oss själva. Vi vet vad som behöver göras för att få med oss tre poäng på söndag.

I Hammarby ser han flera individuellt duktiga spelare som stora hot, kombinerat med deras rörelse.

– De har flera bra spelare som kan göra sin gubbe, så det gäller att vi är på tårna.

Hur tror du matchen slutar?

– Vi vinner med uddamålet och jag avgör.

Tobias BW Granberg