Mäktigt derby väntar i nästa TV-match

24 november, 2018 kl 14:21

Mäktigt derby väntar i nästa TV-match

Foto: Peter Jonsson

Tidigare i höstas stod det klart att Discovery Networks går in och sänder tio matcher i Svenska Futsalligan 2018/2019. Första matchen som sändes var den mellan Örebro SK och IFK Uddevalla, en match som slutade i en 4-2 vinst för de regerande mästarna Uddevalla. Den 2 december är det dags för nästa TV-sändning, när Hammarby tar emot Djurgården i Eriksdalshallen.

Hammarby mot Djurgården är inte bara ett klassiskt derby inom fotbollen, utan har också utvecklats till ett riktigt prestigemöte i futsalen. De som var på plats i Eriksdalshallen föregående säsong lär minnas det fantastiska tryck från Hammarbyfansen som sjöng från tårna och skapade magisk stämning.

- Att Eurosport vill sända ett Stockholmsderby förstår jag. Det är alltid mycket publik och stor prestige i dessa matcher. Det är också kul att Hammarby och Djurgårdsfans som inte bor i Stockholm får möjligheten att se matchen på TV, säger Lasse Ternström som är ligaansvarig för Svenska Futsalligan.

Daniel Blanco, tränare i Hammarby, är förväntansfull inför drabbningen.

- Rivalitet behöver inte nämnas utan den finns där. Vi behöver bara gå till historien, så förstår man varför en sån här match är viktig! Stämningen i första matchen föregående säsong var fantastisk, Hammarbysupportrarna levererade. Det är också en väldigt bra match att uppmärksamma utifrån ett futsalperspektiv.

Djurgården och tränare David Bergqvist är minst lika taggad inför derbyt.

- Derby är bland det bästa som finns inom idrotten. Både som supporter, spelare och ledare. Vi och Hammarby känner varandra mycket väl, både som lag men även spelarna i mellan, och det blir då så klart extra intressant. Matchen kommer avgöras av vilket lag som vill mest, kan hålla huvudet kallt vid rätt tillfälle, och göra det lilla extra när det behövs.

Matchen spelas den 2 december och har avsparkstid 15.00 i Eriksdalshallen. För de som inte kan se matchen på plats sänds den även på Eurosport 1 och Eurosport Player.

Tobias BW Granberg

Kommande matcher

ons 30 okt 19:00 2019

IFK Uddevalla - Torslanda IK

tor 31 okt 19:30 2019

Torslanda IK - Borås AIK

fre 1 nov 20:00 2019

Nacka Juniors FF - Athletic FC Eskilstuna

sön 3 nov 13:00 2019

IFK Göteborg Futsal - Örebro SK Futsalklubb

sön 3 nov 14:00 2019

IFK Uddevalla - Strängnäs Futsal Club

sön 3 nov 18:30 2019

Örebro Futsal Club - Hammarby IF FF Futsal