Nyheter

Chevron
Vinna eller försvinna – i dubbel bemärkelse för Delimedjac

Vinna eller försvinna – i dubbel bemärkelse för Delimedjac

Borås AIK föll med 2-5 på hemmaplan i första kvartsfinalen mot IFK Göteborg. Under lördagen går returen av stapeln, där det verkligen är vinna eller försvinna för Boråsarna. Särskilt för Irfan Delimedjac, som efter en tids funderande, bestämt sig att lägga ned sin spelarkarriär efter denna säsongen.

Matchen mellan IFK Göteborg och Borås AIK kan bli Irfan Delimedjacs sista i karriären. Borås lagkapten har länge stått i spetsen för sitt lag, där han stått för en solid defensiv och skapat oreda i offensiven.

– Det är jobbigt, men jag har tänkt på det ett tag, berättar Irfan Delimedjac för sfl.se.

Under säsongen har Irfan varit skadebenägen, där framför allt knäna tagit stryk. I kombination med jobb och studier har det blivit svårt att få ihop livspusslet.

Karriären kan alltså ta slut för Irfan Delimedjac under lördagen, om hans Borås inte står för en vändning borta mot IFK Göteborg i Lundbystrandshallen. Ett IFK Göteborg som för andra säsongen i rad valde att möta Borås i kvartsfinal.

– Det är ett bra lag, så det är tufft att möta dem i två kvartsfinaler. Jag tror alla vet hur bra dem är. Tidigare har de alltid varit kända som ett bra taktiskt lag, men denna säsongen har de också fått in en del mer individuell kvalité.

Vad gäller spelet så tror Delimedjac främst på att inte lägga fokus på vad IFK Göteborg gör bra och deras spel, utan istället fokusera på sig själva.

– Jag skulle säga att det viktigaste för oss om vi skall vinna är att fokusera på vårt spel, och inte visa någon respekt. Vi kommer att göra allt för att vi skall vinna.

Matchen mellan IFK Göteborg och Borås AIK sänds i Eurosport samt Discovery+, med sändningsstart 17.30.

Foto: Calle Appelqvist