Nyheter

Chevron
Viktigt möte väntar Örebro SK och Djurgårdens IF

Viktigt möte väntar Örebro SK och Djurgårdens IF

Två lag med stora namn slåss för sin överlevnad för tillfället. När säsongen snart går in i halvtid ligger Örebro SK och Djurgårdens IF på tionde respektive tolfteplats i Svenska Futsalligan. Kan de kanske få lite andrum på onsdag?

Svenska Futsalligan är igång för fullt. Hittills har vi fått se många vinnare, men också förlorare. Två lag med stora förväntningar på sina axlar är Örebro SK och Djurgårdens IF, som med sina klassiska föreningar i ryggen gått riktigt knackigt.

För Örebro har man endast lyckats vinna två av nio matcher. Två matcher har blivit oavgjorda medan man har förlorat hela fem matcher, vilket gör att man står på åtta poäng. 

I Djurgårdens fall ser det ännu mörkare ut, där man på åtta matcher endast lyckats vinna en, spelat oavgjort en och förlorat sex stycken. Detta gör att man för tillfället placerar sig sist i tabellen, på för poäng.

Därför är också onsdagens möten mellan de båda oerhört viktig. Örebro SK tar emot just Djurgårdens IF hemma i Gamla Idrottshuset klockan 18.30, där tre oerhört viktiga poäng står på spel.

För Örebro SK hade det betytt att man skulle haka på de andra lagen i jakten på en slutspelsplats, medan Djurgården skulle kunna lämna jumboplaceringen.

Vem som vinner återstår att se, men klart är att mycket står på spel. Förhoppningsvis väntar en oerhört spännande match med två lag som börjar känna kniven sakta närma sig strupen, och som dessutom slåss för klubbemblemet på bröstet.

Gamla Idrottshuset står redo för drabbningen och välkomnar allt mellan lokala ÖSK-supportrar till tillresta Djurgårdssupportrar. Kan du inte se matchen live i Örebro sänds den även på Eurosport 1 samt på Eurosport Player.

Foto: Calle Appelqvist