Nyheter

Chevron
Västkusten dominerar i fantasyexpertens drömfemma

Västkusten dominerar i fantasyexpertens drömfemma

Inför säsongen lanserade Svenska Futsalligan en fantasyliga, i samarbete med Futsalmagasinet. Ligan spelades under grundserien av SFL, där vinnaren tillslut blev Robert Pettersson från Uddevalla.
– Strategin var ganska enkel, berättar han för Svenska Futsalligan.

Totalt 543 poäng blev det för ”Kerats Vänsterfot”, laget som Robert Pettersson lyckades vinna fantasyligan med. 

– Nu har det hunnit sjunka in, men så mycket tid och energi som jag lagt ned på det här så känner jag en stor lättnad, att jag har kunnat hålla undan.

Vad har varit din strategi under säsongen för att få ett så bra lag som möjligt?

– Strategin har varit ganska enkel. Jag prickade in ganska många bra spelare direkt, som Dresch (William) och Younes (Raisi), medan de låg oförskämt lågt i pris. Det ökade kassan ganska bra, vilket i slutändan gav mig bra möjligheter att ta ut i princip vilka spelare som helst.

Han fortsätter:

– Den avgörande faktorn var nog att jag lyckades pricka in både Tolga (Ayranci) och Cirak (Adnan) i precis rätt läge, när deras pris var lågt och de började leverera. När jag tog in min idol Tolga höll han nollan i tre av fem matcher, och när jag tog in Adnan började han göra mål igen.

I övrigt berättar Robert att han roterat väldigt mycket i laget, bytt spelare mellan omgångar, där hemligheten varit att titta fram ett par omgångar för att se vad för motstånd som väntar.

– Sen gäller det att ha stenkoll på vilka spelare som är avstängda eller skadade.

Vi ber Robert plocka ut sin drömfemma, där han resonerar som följande.

– Med tanke på att Tolga har haft en del frånvaro får jag nog säga Viktor Sääf som målvakt. Jag tycker han har hållit en otroligt hög och jämn nivå under säsongen. På liberopositionen ser jag Fehim (Smajlovic) som en gigant. Bland vingarna går det inte att bortse från Younes individuella skicklighet och målsinne. En andra vinge hade tveklöst varit Dresch, om han hade spelat hela säsongen. Han var riktigt, riktigt bra. Jag får nog säga Fredrik Söderqvist om man tittar på prestationen över hela säsongen. Som pivot sätter jag Donat (Gashi). Han har gjort många mål och assist. Framförallt har han en förmåga att kunna göra en del snygga mål!

Drömfemman i Svenska Futsalligan 2022/2023 enligt Robert Pettersson:

Målvakt – Viktor Sääf (IFK Göteborg)
Libero – Fehim Smajlovic (IFK Göteborg)
Vinge – Younes Raisi (IFK Göteborg)
Vinge – Fredrik Söderqvist (IFK Uddevalla)
Pivot – Donat Gashi (IFK Uddevalla)

Som vinnare erhåller Robert Pettersson två biljetter till finalen mellan Örebro SK och IFK Göteborg, som spelas den 13 maj i Gamla Idrottshuset, samt en hotellövernattning på Nordic Choice Hotels.