Nyheter

Chevron
Välkommen till Svenska Futsalligans nya satsning

Välkommen till Svenska Futsalligans nya satsning

Hösten 2017 togs det historiska beslutet att Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Futsalligan (SFL) skall samverka för att utveckla den svenska ligafutsalen. Efter en lång tids arbete kan nu ligan meddela att en hemsida tagits fram för SFL, något som tidigare saknats.
– Detta stärker SFL som varumärke, berättar Lasse Ternström som är liga-ansvarig för SFL på Svensk Elitfotboll.

Under hösten 2017 beslutade Svensk Elitfotbolls medlemmar att man ville samarbeta med Svenska Futsalligan (SFL). Futsalklubbarna samlades därefter i Jönköping för ett möte där det ett historiskt beslut i svensk futsal togs, att Svensk Elitfotboll (SEF) och SFL ”aktivt och gemensamt skall samverka för att utveckla Svenska Futsalligan”.

Med bara ett par veckor till säsongsstart står en viktig beståndsdel för ligans utveckling klar, nämligen en hemsida samt sociala medier för SFL. Lasse Ternström, liga-ansvarig SFL, kommenterar:

– SFL har saknat en central plattform för kommunikation. Därför är denna satsningen väldigt viktig för att kunna marknadsföra sporten och ligan. Detta stärker SFL som varumärke gentemot våra intressenter.

Till hemsidan har Tobias BW Granberg rekryterats som Webbredaktör och ansvarig för sociala medier.

– För de som följt futsalen i Sverige är Tobias ett välkänt ansikte som gjort ett mycket fint jobb på Futsalmagasinet. Vi är mycket nöjda över att kunnat rekrytera honom, han har en journalistisk bakgrund, mycket kontakter och en stor kärlek för sporten, berättar Ternström.

Alla klubbarnas nyheter kommer att länkas in på hemsidan, något som gör att du som läsare inte kommer att gå miste om något.

– Att nyheter från klubbarnas hemsida länkas in är viktigt då klubbarna får vara med och styra innehållet. Utöver detta kommer givetvis Tobias komplettera med nyheter, intervjuer och reportage, avslutar Lasse.

Följ Svenska Futsalligan på sociala medier: Facebook, Instagram, Twitter

Bild: Tobias BW Granberg