Nyheter

Chevron
Uppehåll i ligan när landslaget kvalar till EM

Uppehåll i ligan när landslaget kvalar till EM

Det är uppehåll i Svenska Futsalligan för stunden, då det svenska herrlandslaget är i Malta för att kvala till EM. Gruppen består, utöver Sverige, av Polen, Grekland samt Malta, som också är värdnation. Matcherna spelas i National Sports School, Pembroke.

I truppen finns det spelare från sex olika klubbar representerade, AFC Eskilstuna, IFK Göteborg, IFK Uddevalla, Strängnäs FC, Torslanda IK samt Örebro SK. Flest spelare representerar IFK Göteborg, hela sex stycken.

En spelare som debuterar är Donat Gashi, som gjort stor succé i Svenska Futsalligan under säsongen. Uddevallaspelaren har visat på riktigt fina offensiva kvaliteter, som resulterat i 23 mål på 15 matcher, endast Adnan Cirak med sina 41 mål är bättre.

Sverige inleder kvalet med att spela mot värdnationen Malta under onsdagen klockan 20.00, därefter möter man Polen på torsdag 17.00, för att avsluta med att möta Grekland på lördag klockan 16.00. Högst rankade i gruppen är Polen som av många ses som förhandsfavoriter att ta hem gruppen.

Gruppvinnarna avancerar till kvalets gruppfas, medan grupptvåorna samt de fem främsta grupptreorna lottas samman i ett playoff. Playoff spelas som ett dubbelmöte, hemma/borta, där vinnaren kvalificerar sig till gruppfasen.

Nedan följer den trupp som skall representera Sverige i EM-kvalet.

Målvakter
Viktor Jansson  IFK Göteborg
Martin Herlin  Örebro SK
Utespelare
Ayoub Abassi  AFC Eskilstuna
Adnan Cirak  Strängnäs FC
Donat Gashi  IFK Uddevalla
Hampus Furublad  Torslanda IK
Albert Hiseni  Örebro SK
Nima Kadivar  IFK Göteborg
Yanku Marrah  Strängnäs FC
Pascal Olsson  IFK Göteborg
Emilio Rossi  IFK Göteborg
Fehim Smajlovic  IFK Göteborg
Fredrik Söderqvist  IFK Uddevalla
Petrit Zhubi  IFK Göteborg

Svenska Futsalligan drar igång igen den 5 februari klockan 19.00, då Borås AIK tar emot Torslanda IK i Boråshallen. Tills dess önskar vi landslaget ett stort lycka till i kvalet!

Första matchen mot Malta kan ses på följande länk.

Foto: Bildbyrån