Nyheter

Chevron
Tuffa matcher när nordiska lagen drabbades samman

Tuffa matcher när nordiska lagen drabbades samman

I helgen som gick avgjordes Nordic Futsal Championship i Örebro. Det blev många tuffa och tajta matcher där tillslut danska JB Futsal Gentofte stod som vinnare för andra året i rad.
– De har varit jämna matcher. Vissa stunder ser vi ett Uddevalla som kan spela futsal, framför allt från våra rutinerade spelare. Talangfulla spelare hittar varandra, även om de inte spelat med varandra förut, säger IFK Uddevallas tränare Andrés Moncada.

I turneringen som arrangerades av Örebro FC representerades Sverige av tre lag. Förutom värdlaget deltog även silvermedaljörerna Hammarby IF och de regerande mästarna IFK Uddevalla.

Turneringen är tänkt som en värdemätare inför Preliminary Round i Champions League, där både norska Sjarmtrollan och danska JB Gentofte Futsal spelar. Svenska IFK Uddevalla går inte in i turneringen förrän Main Round, vilket gör att man får ytterligare en månad att slipa på formen.

De norska och danska lagen skulle bjuda på tufft motstånd, vilket bland annat Hammarby IF fick känna på i öppningsmatchen mot JB Futsal Gentofte. Danskarna har dominerat den inhemska ligan de senaste åren och har dessutom flertalet landslagsspelare i truppen.

Både Örebro FC och IFK Uddevalla kom till spel med flertalet testspelare. Uddevalla hade dessutom lånat in förstärkning från Nacka Juniors i form av Mosaddiq Zekria. Liberon kommer även förstärka Uddevalla i det kommande Champions League-kvalet som går av stapeln den 9 till 12 oktober i Uddevalla.

– Om jag skall vara ärlig känner både jag och Patrik (Persson) en sötsur smak. Vi gör en fantastisk turnering sett till förutsättningarna, säger IFK Uddevallas tränare Andrés Moncada till IFK Uddevallas Facebooksida.

Resultat Nordic Futsal Championship:
JB Gentofte Futsal – Hammarby IF 7-2
IFK Uddevalla – Bröndby 3-2
Köpenhamn – Örebro FC 5-2

IFK Uddevalla – Utleira IL 5-6
Hammarby IF – Örebro FC 1-5

Bröndby – Hammarby IF 1-2
Örebro FC – Sjarmtrollan IL 2-3
IFK Uddevalla – Köpenhamn 3-5

Vinnare: JB Futsal Gentofte

Bild: Tobias BW Granberg