Nyheter

Chevron
Trollhättan står redo för årets första TV-match

Trollhättan står redo för årets första TV-match

Foto: Calle Appelqvist

Matchen mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg har alltid dragit storpublik i Arena Älvhögsborg. När dessutom Eurosport är på plats för att TV-sända matchen finns det förutsättningar för en underhållande match.

Skoftebyn har ofta fått se sig själva som underdogs i mötena mot IFK Göteborg. I år ser förutsättningarna för mötet annorlunda där snarare Trollhättanlaget bör ses som favoriter om man ser till tabellläget.

Efter 13 omgångar i Svenska Futsalligan har Skoftebyn skrapat ihop 22 poäng, trots att flera tongivande spelare har saknats på planen. Agon Beqiri, Angelo Vega, Carl Lext, Gustaf Rådström och Jesper Thorsell är en femma som tidigare har bidragit med mycket spets, men där flera har missat stora delar av säsongen hittills.

Läs också: Andersson: ”Vi har haft en tuff månad”

Nyförvärven från Gais, Haidar Bejan och Jihad Nashabat, har tagit ett stort ansvar vad gäller det offensiva spelet, där den notoriske målskytten Nashabat stått för elva mål på tio matcher. Däremot leder en annan spelare den interna skytteligan, nämligen Fredrik Larsson som blommat ut allt mer under säsongen.

I defensiven har nyförvärvet Patrik Burda fått briljera, men även på senare tid Krister Andersson som tagit ett steg ner i banan.Tillsammans med målvakten Arvid Sterner har man sett till att Skoftebyn inför matchen endast släppt in 42 mål, vilket gör dem till det femte målsnålaste laget bakåt.

De fem senaste matcherna har man åkt bergochdalbana vad gäller resultat. Förlust mot Örebro SK, Hammarby IF och Djurgårdens IF samt vinster mot KFUM Linköping och Torslanda IK.

Trots den tunga säsongen för IFK Göteborg har man faktiskt inte släppt in så många mål, endast ett mer än Skoftebyn, vilket gör att man står på 43 insläppta. I kassen har inte bara landslagsmålvakten Christopher Solberg stått, utan man har haft en stor rotation där målvakterna Rickard Ekdahl, Sam Noori och Oskar Jareflo.

I truppen återfinns även nyligen uttagna landslagsspelarna Nima Kadivar och Simon Chekroun, tillsammans med målvakt Christopher Solberg.

Läs också: Skrällarns omgång – ÖFC upp i serieledning

Utöver detta har IFK Göteborg flera nyförvärv som i ett led av deras föryngringsarbete. Jesper Nilsson, Bryan Johansson, Nicklas Engberg, Edvin Engberg och Pascal Olsson är fem spelare som togs in inför säsongen och som fått mycket speltid. Olsson har bidragit med fem mål, medan Nilsson och Nicklas Engberg stått för fyra vardera.

Tabelläget är en mindre rolig historia för Göteborgarna, som endast skrapat ihop 13 poäng. Värt att notera däremot är att man på senare tid har en mer positiv utveckling i tabellen. I nuläget ligger man endast en poäng bakom lokalkonkurrenten Torslanda IK som placerar sig ovanför strecket.

De senaste fem matcherna har IFK Göteborg en positiv trend, med oavgjorda resultat över Norrköping FK och Örebro SK. Värt att notera är att man endast var sju sekunder från en vinst i Örebro, där man fick en långstraff emot sig som Dana Kuhi kunde stänka in. Tre viktiga vinster kunde inbringas mot Linköping, Strängnäs och Halmstad, vilket också är de enda vinsterna för säsongen.

Läs också: Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Alla tre vinster var dessutom på hemmaplan, vilket gör att IFK Göteborg ännu inte vunnit på bortaplan. Kan man bryta denna negativa trend borta mot Skoftebyn i Arena Älvhögsborg?

Skoftebyns IF mot IFK Göteborg spelas den 12 januari med avspark klockan 15.15 i Arena Älvhögsborg. För den som inte kan ta sig till hallen sänds matchen på Eurosport 1 samt Eurosport Player.

Tobias BW Granberg