Nyheter

Chevron
Torslandas talang siktar mot högre höjder

Torslandas talang siktar mot högre höjder

Han är en av ligans mest lovande spelare, som gjort succé under säsongen i Torslanda. Insatserna har varit såpass imponerade att han fått chansen i P19-landslaget under Lars Ekdahls ledning. Spelaren i fråga heter Roberto Dos Santos Goncalves.

Roberto Dos Santos Goncalves, eller Roberto Goncalves som han presenterar sig som, är född och uppvuxen i Göteborg, men har portugisiskt påbrå. 19 år gammal har han slagit sig in i Torslanda IK:s A-lag, som för stunden krigar för en slutspelsplats. Hur kommer det sig då att han hamnade i Torslanda?

– Jag blev rekommenderad att komma och testa via Andreas Bertilsson (målvakt i Torslanda IK), som jag spelar fotboll tillsammans med. Han såg potential hos mig inom futsal, och det visade sig att han hade ett bra öga, berättar Roberto för svenskafutsalligan.se

Futsal för Goncalves är snabbt och tekniskt, där man hela tiden måste vara på tårna. 

– Jag brinner för snabb teknisk fotboll, så därför passar futsalen mig och min spelartyp väldigt bra. Jag tycker det är roligt och utvecklande och kommer att satsa helhjärtat på det fortsättningsvis så länge det finns rätt förutsättningar.

Säsongen för Torslanda har varit både upp och ner, med en del upp i början av säsongen, för att ha varit ganska mycket ner på sistone.

– Vi startade säsongen på bästa möjliga sätt, med ett bra spel som genererade i bra resultat. Dessvärre hamnade vi rätt tidigt i en svacka av olika anledningar, där vi inte riktigt kommit tillbaka så starkt som vi kan vara. Jag skulle säga att det varit en blandning av slarv och otur.

För egen del så har Goncalves insatser inte gått obemärkt förbi för den futsalintresserade, eller för Lars Ekdahl som är förbundskapten för P19-landslaget. Något Roberto är glad över, samtidigt som han siktar högre.

– Jag tycker att jag gjort en bra första säsong som nykomling i SFL. Jag har gjort en del poäng, lärt mig en hel del, men kan alltid bli bättre. Att komma med i P19-landslaget är ett bevis på att jag gjort en bra säsong, vilket känns kul, men det slutar inte där! Jag satsar mot högre mål, som att bli uttagen till A-landslaget.

Kontraktet för klubben i Svenska Futsalligan är säkrat, men man har åtta poäng upp till Örebro FC som innehar den sista slutspelsplatsen för tillfället. Teoretiskt sätt finns chansen fortfarande kvar att säkra avancemang med tre matcher kvar, men det kommer krävas att man vinner sina matcher samtidigt som man får förlita sig på att resultat från andra matcher.

– Vi har säkrat vår plats till nästa säsong, vilket känns skönt. Förhoppningsvis höjer vi oss resterande matcher och tar chansen att eventuellt ta oss till slutspel!

Resterande matcher för Torslanda IK

22 februari, 13.00, Torslanda IK – Hammarby IF (Torslandahallen)
28 februari, 19.00, Skoftebyns IF – Torslanda IK (Arena Älvhögsborg)
1 mars, 14.00, Torslanda IK – IFK Uddevalla (Torslandahallen)

Foto: Tobias BW Granberg