Nyheter

Chevron
Tahiri inför derbyt: ”Jag tror på mycket kamp”

Tahiri inför derbyt: ”Jag tror på mycket kamp”

Inför säsongen pratades det om Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic, Emilio Rossi och Viktor Jansson när det gällde nyförvärv till IFK Göteborg. Ingen pratade om Flamur Tahiri som på senaste tiden växt ut till kanske IFK Göteborgs viktigaste spelare.

Nio mål på de sex senaste matcherna, det är facit för IFK Göteborgs Flamur Tahiri. För stunden delar han ledningen i den interna skytteligan tillsammans med Nima Kadivar, på just nio gjorda mål.

– Hittills tycker jag att det har gått bra för mig. När man spelar med duktiga futsalspelare och har en bra ledarstab underlättar det att göra bra ifrån mig, berättar Tahiri för svenskafutsalligan.se.

Första säsongen med topptippade IFK Göteborg har varit en blandad historia för laget, som haft stor press från omgivningen att prestera. Efter 14 matcher placerar man sig på en fjärdeplats, åtta poäng upp till serieledande Hammarby.

– Tempot är otroligt bra i SFL. Det tog någon månad innan jag kom in i det. Samma gäller det taktiska, det är mycket att tänka på. Jag tycker att jag har kommit in i det taktiska mer och mer, till skillnad från försäsongen.

Inledningen av säsongen spenderas inte på planen för Tahiri, istället så var han ofta inte uttagen till matchtruppen. När han väl blev uttagen fick han ingen större speltid, utan satt för det mesta på bänken. 

– Det blev ofta i början att jag knappt blev uttagen till matcherna, det förstår jag. Det är stor konkurrens i laget, och jag behövde lära mig det taktiska. Jag var lugn, hade tålamod och var alltid redo att visa upp mig så fort jag skulle få chansen att spela.

I matchen mot Strängnäs skulle han då äntligen få en chans till mer speltid, där han direkt också visade vilka kvalitéer han besitter. IFK Göteborg låg under i matchen med 3-2, när Tahiri fick chans på planen och nätade direkt. Efter kvitteringen fick han fortsätta spela, och skulle också göra 4-3 i matchen, vilket tippade över matchen till IFK Göteborgs favör.

– Jag har väl gjort ett par bra insatser, och hoppas att jag kan fortsätta med det. Jag ger alltid 110% på matcherna, vilket har lett till att jag har gjort bra chanser när jag väl fått chansen. Sedan är det också tack vare laget som jag gjort bra ifrån mig, då de stöttat mig i varje situation.

Under onsdagskvällen möter IFK Göteborg Torslanda IK, i vad som är ett riktigt rivalmöte mellan två lag som har spelat mot varandra flera gånger. Derbyt kanske inte är det mest välkända för allmänheten, men för spelarna är detta ett oerhört viktigt möte, då båda lagen har en lång historia mellan sig. Oavsett hur tabellen ser ut brukar alltid mötena vara oerhört laddade.

– Jag tror att det kommer vara mycket kamp i matchen, men även fint futsalspel från båda lagen.

Återstår att se om Flamur Tahiri kan visa vägen och avgöra för sitt IFK Göteborg.

Matchen spelas 20.15 på onsdagskvällen i Lundenhallen. För den som inte kan se matchen live går det som vanligt att se den i appen SFL Live.

Klockan 19.00 spelas ytterligare en match i Svenska Futsalligan, nämligen mellan Örebro SK och AFC Eskilstuna i Gamla Idrottshuset.

Foto: Tobias BW Granberg