Nyheter

Chevron
Taha Abdi Ali: ”Jag brinner för futsal”

Taha Abdi Ali: ”Jag brinner för futsal”

Foto: Tobias BW Granberg

Om det är någon spelare som står för publikfrieri så är det Nackas Taha Abdi Ali. Efter föregående säsong, som inte bara var en succé för Nacka utan också Taha, var det många som ropade på att han borde bli uttagen till landslaget. 

– Jag är en spelare som gillar att utmana, är bra på trånga ytor och som gärna förändrar matchbilden, berättar Abdi Ali för svenskafutsalligan.se

Jag når Taha efter den tunga förlusten mot Torslanda borta, Nackas första för säsongen. Vi släpper den ganska snabbt och börjar istället att prata om föregående säsong, en säsong där också Nacka skapade stort eko ute i stugorna.

– Spelartruppen vi har är väldigt speciell, vi har en fantastisk sammanhållning. Vi har väldigt bra konkurrens varje träning vilket gör att varje spelare steppar upp. Det var detta som skapade historia för oss. Sedan får vi inte glömma vår fantastiska tränare Eldin Kozica.

Läs också: Succécoachen: ”Vi jobbar stenhårt för varandra” 

Det var inte bara Nacka som blev ett stort samtalsämne, utan Taha Abdi Ali som gjorde sin debutsäsong i SFL. Att det skulle bli futsal och Nacka var dock lite av en slump.

– Jag såg Nacka genom Instagram. En vän som spelar i laget, Marwan Ibrahim, rekommenderade mig att komma ner och träna. Han sade till mig ”kom och träna med oss”. Innan dess hade jag varit lite intresserad av futsal, men det blev helt annorlunda när jag fick spela.

En värld full av screens, rörelsemönster och taktik öppnade sig nu för Taha Abdi Ali, och han älskade det.

– Futsal blev plötsligt en stor passion.

Läs också: Johnsson om framgången: ”Jag har mycket att tacka Skoog för”

I fotbollen spelar han i IFK Stocksund i division 2, vilket han försöker kombinera med sin futsal.

– Jag brinner för futsal. Mina medspelare känner det och jag också. Det jag gillar med futsal är att jag får ha mycket boll, spela på trånga ytor och uppmanas att vara kreativ i mitt spel. Sedan får man ta beslut väldigt snabbt.

Om man ser längre fram är målet, som för många andra, landslaget.

– Mitt största mål är att ta en startplats i landslaget. Jag vet att med hårt jobb, disciplin och att få in det taktiska så kommer det gå bra för mig.

Läs också: Nashabat: ”Jag har alltid gjort mål”

Det blev inget landslag efter de fina prestationerna föregående säsong, och hittills har inte blivit det något landslag heller. Frågan är bara om en landslagsplats inte är att vänta för Nackas bolltrollare efter den starka öppningen denna säsongen.

Tobias BW Granberg