Nyheter

Chevron
Svedberg till landslaget: ”Det är givetvis stort”

Svedberg till landslaget: ”Det är givetvis stort”

Den 25 och 26 september spelar landslaget en dubbellandskamp mot Frankrike i Gävle. I truppen finns redan debutanterna Mahmoud ”Mido” Al-Mouti och Viktor Jansson. Nu står det klart att truppen får ytterligare en debutant i Henrik Svedberg efter att Robert Bagger lämnat återbud.

– Henrik är en erfaren spelare som vi har haft ögonen på ett tag. Som spelare är han målfarlig och stark. Baggers återbud gjorde att det blev ett bra läge för oss att ta in honom, kommenterar assisterande förbundskapten Lasse Ternström.

Läs också: ”Ibland har jag tur och gör mål”

Henrik Svedberg, som till vardags spelar i Borås, har sprutat in mål de senaste säsongerna som pivot och varit en stor nyckel i Borås framgång. I och med Robert Baggers återbud får Svedberg, som har meriter från Superettan i fotbollen, åka på sin första landslagssamling i futsal.

– Jätteroligt att bli uttagen, det är ett kvitto på att jag har gjort bra prestationer. Jag blev förvånad när landslagsledningen kontaktade mig, eftersom att det var första gången jag blev det, säger Henrik Svedberg till svenskafutsalligan.se.

Läs också: Landslagsmeriterad poängspelare klar för Nacka Juniors

Att spela i landslaget är inget som Svedberg gått och tänkt på, däremot berättar han att det givetvis är stort att bli uttagen.

– Det ger mig motivation till att fortsätta att utveckla mitt futsalspel. Jag hoppas kunna fortsätta bidra med min tyngd, målfarlighet och blick som jag anser att jag gör i BAIK.

Text & Bild: Tobias BW Granberg