Nyheter

Chevron
Storskaligt Stockholmsderby väntar

Storskaligt Stockholmsderby väntar

Det ena laget ligger i toppen och rosas av de flesta experterna. Det andra laget ligger i botten och kämpar för sin överlevnad. Stockholmsderbyt mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF är inte bara oerhört prestigefullt på grund av den rivalitet som finns, utan är även oerhört viktig för båda lagens fortsatta säsong.

Matcherna mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF brukar vara otroligt heta, precis som i fotbollen. Det är inget snack om att det är oerhörd stor prestige lagen mellan, där en vinst skapar en oerhört positiv våg som laget kan surfa vidare på.

Kanske kan denna vågen också vara ett välbehövligt tillskott för Djurgårdens IF som för tillfället ligger näst sist i tabellen? Efter 14 spelade matcher har man endast inkasserat sju poäng! Detta gör att man i nuläget ligger på en nedflyttningsplats, sju poäng upp till Örebro SK som ligger över strecket.

Nyligen hämtades Stefan Ostojic in i laget, som spelade i Nacka Juniors föregående år. Ostojic har sedan tidigare ett CV med många mål på, vilket han också visat än så länge i Djurgården. På fem matcher har det också blivit fem mål. Kanske kan han bära Djurgården till en seger?

Senaste derbyt hämtade Djurgården upp ett underläge med tre mål, där matchen slutade lika.

Vad gäller Hammarby betyder en seger att man drar ifrån ytterligare i toppen. För tillfället toppar man tabellen fem poäng före tvåan Skoftebyn.

För den som har sett Hammarby under säsongen har man säkerligen lagt namnet Taha Abdi Ali på minnet. Bajenspelaren har i flertalet matcher visat upp den bländande teknik som också gjorde honom oerhört populär i Nacka Bollhall, under tiden han spelade i Nacka Juniors. Nu är det Hammarby som gäller, där Abdi Ali charmat de flesta som besökt Eriksdalshallen under säsongen.

Mötet mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF spelas söndagen den 12 januari, klockan 18 i Eriksdalshallen. För de som inte har chans att se matchen på plats sänds den även i Eurosport 1 samt Dplay med sändningsstart 17.45.

Övriga matcher sänds som alltid i appen SFL Live.

Matcher i Svenska Futsalligan under helgen

Lördag 11 januari
15.00 Skoftebyns IF – Strängnäs FC (Arena Älvhögsborg)

Söndag 12 januari
15.00 Torslanda IK – Örebro SK (Lundbystrand 1)
17.00 Örebro FC – IFK Göteborg (Gamla Idrottshuset)
17.00 AFC Eskilstuna – Nacka Juniors (Stiga Sports Arena)

Foto: Erik Kruse Photography