Nyheter

Chevron
Spännande tider väntar

Spännande tider väntar

Med mindre än en månad kvar till seriestart slog svenskafutsalligan.se upp sina portar. Ett arbete som pågått i flera månader bakom kulisserna som vi nu stolt kan visa upp. Däremot är det flera saker som fortfarande behöver slipas på, något ni kommer få se kommande veckorna.

Mina söndagskrönikor är äntligen tillbaka! Från och med nu kommer ni att kunna läsa dem här på svenskafutsalligan.se. Frågan är vem som är mest exalterad, ni eller jag. Antagligen jag.

För den som inte är bekant med konceptet brukar jag försöka sammanfatta veckan som gått och även bidra med lite av mina egna reflektioner. Denna veckan är inget undantag.

För mig började veckan redan på lördagen då jag besökte Elitdomarklubben i Futsal som hade sin domarkurs inför kommande säsong. Där fick jag träffa alla fantastiska domare som gör sitt bästa omgång efter omgång för att matcherna skall kunna genomföras.

På kursen diskuterades regler men också bedömningar, för att man skall kunna ha en så jämn bedömning som möjligt. Här ligger verkligen en utmaning för domarna, för precis som att det finns lika många domare finns det också ofta lika många bedömningar. Kursen fungerade därför som ett tillfälle för att få alla domare att enas om hur olika situationer skall bedömas, även om varje situation alltid är unik i sitt slag.

Efter två hektiska dagar med många nya erfarenheter begav jag mig på måndagen till Stockholm för att vara med på medlemsmöte. Otroligt roligt att träffa alla klubbar och kunna få visa vad vi har jobbat med senaste månaderna. 

I det skede vår liga och sport går in i nu är jag helt övertygad om att det kommer vara utmanade för många, men det kommer också vara väldigt roligt. Ligan växer, istället för två serier är det nu en rikstäckande liga. Med Svensk Elitfotboll i ryggen finns det även mycket erfarenheter som kommer att ligga till grund för att Svenska Futsalligan skall ta nästa steg i utvecklingen.

Jag vill passa på att förtydliga att Svensk Elitfotboll inte är någon tredje part inom ligan. Svensk Elitfotboll består av dess medlemsklubbar, vilket den också verkar för, i futsalens fall är det de 14 lag som spelar i Svenska Futsalligan. Därför är denna sidan lika mycket ”min” som den är alla klubbars.

Just nu jobbar vi hårt på att se till att klubbarnas nyheter kan länkas in på sidan, vilket gör att du som läsare inte går miste om något. Samtidigt får klubbarna ännu mer inflytande i att styra innehållet på sidan. Jag kommer göra mitt bästa för att lyfta ligan och alla klubbar, men vi kommer inte kunna göra detta ensamma. Vi måste göra det tillsammans.

Ni läsare har en stor del här, utan ert engagemang, gillande, delande och kommenterande blir det svårt att bygga ligan. Jag vill därför uppmuntra er alla att hjälpa ligan att växa genom att dels gilla, dela och kommentera på våra sociala medier men också genom att vara levande marknadsförare av ligan.

Den bästa reklamen är alltid, och kommer alltid, den där en person rekommenderar något till någon annan. Skulle alla som följer SFL berätta för en vän som inte vet något om ligan skulle vi bli dubbelt så många följare. Ganska enkel matematik.

På samma sätt som att ni gärna får berätta för folk i er närhet om sidan och ligan uppmuntrar jag er också att berätta för mig vad jag borde skriva om. Förutom Facebook, Instagram och Twitter finns jag även på tobias.granberg@svenskelitfotboll.se

Nu tar vi och njuter det sista av helgen som är kvar. Som alltid, snart vankas det en ny vecka med nya möjligheter.