Nyheter

Chevron
Spännande matcher när kvartsfinal 1 avgjordes

Spännande matcher när kvartsfinal 1 avgjordes

Norrköping FK, Skoftebyns IF, IFK Göteborg och Borås AIK hade hemmaplansfördel i första kvartsfinalmötet när slutspelet i Svenska Futsalligan drog igång. För ett av lagen betydde det stödet att man kunde visa att ingen är säker i slutspelet, där allt verkligen kan hända!

Kvartsfinal 1 bjöd på hela 40 mål, och flera oerhört tajta matcher. Först ut var Norrköping FK mot Hammarby IF i Mässahallen, där Hammarby IF visade på tyngd. Nima Kadivar, som kommit till Hammarby IF under säsongen och gjort ett starkt intryck, öppnade målskyttet för Bajen.

Även om Norrköping stundtals blixtrade till under matchen vägde bortalaget tyngre. Noterbart är även att vi fick se hela åtta olika målskyttar i matchen, som slutade 5-3 till Hammarby.

I Arena Älvhögsborg hade storpublik bänkat sig för ett riktigt hett rivalmöte mellan Skoftebyns IF och IFK Uddevalla. Två lag med lång historik, där prestigen att vinna är oerhört viktig. IFK Uddevalla öppnade starkast, men Skoftebyns IF skulle äta sig in i matchen.

Lars Bonde blev tvåmålsskytt, och lagkapten Krister Andersson avslutade ett fint anfall, men de tre målen skulle inte räcka mot Donat Gashi, Bilal Moussa, Albert Hiseni och Younes Raisis fullträffar.

Lundbystrand bjöd på mötet mellan IFK Göteborg och Stallarholmens SK. IFK Göteborg som för övrigt var det lag som ingen av de andra högre rankade lagen valde att möta när de fick chansen, utan tilldelades Stallarholmen SK när det inte fanns några andra lag kvar.

Matchen skulle bli målrik, och det går sällan att nämna en målrik match med Stallarholmen där inte Adnan Cirak har ett finger med i spelet. Ciraks två mål bidrog till att Stallarholmen tar med sig en vinst, och ett mål upp till returmötet som spelas på söndag i Thomas Arena.

Kvartsfinalseriens sista match spelades mellan Borås AIK och Örebro SK. Örebro SK, som i form av grundserievinnare fick välja motstånd först skulle åka på en rejäl käftsmäll, där Borås AIK bjöd på rejält med motstånd.

Örebro SK öppnade starkast, och kapitaliserade också på Borås AIK:s misstag, men i andra halvlek fick man det svårt. Borås AIK, hänförda av sin hemmapublik, skulle komma igång rejält. Hassan Najafi var på ordentligt spelhumör och blev också femmålsskytt (!). Som grädde på moset fick även Mattin Najafi sätta matchens sista mål med en minut kvar att spela.

Resultat:

Norrköping FK – Hammarby IF 3-5
Skoftebyns IF – IFK Uddevalla 3-4
IFK Göteborg – Stallarholmens SK 5-6
Borås AIK – Örebro SK 8-6

Kvartsfinal 2:

Fredag 11 mars
19.00 IFK Uddevalla – Skoftebyns IF

Söndag 13 mars:
14.00 Hammarby IF – Norrköping FK
17.30 Örebro SK – Borås AIK
17.30 Stallarholmens SK – IFK Göteborg

Matcherna mellan IFK Uddevalla och Skoftebyn, Hammarby IF och Norrköping FK samt Örebro SK och Borås AIK sänds på Eurosport/Discovery Plus. Stallarholmens SK mot IFK Göteborg sänds i vår app, SFL Live.

Foto: Bildbyrån