Nyheter

Chevron
Solberg om TV-matchen: ”Det viktigaste är tre poäng”

Solberg om TV-matchen: ”Det viktigaste är tre poäng”

Foto: Eventfoto Göteborg

Han har länge varit IFK Göteborgs fasta punkt i målet. Under gångna säsongen har han saknats flera matcher på grund av personliga skäl, men bidragit med stor rutin när han väl spelat.
– Det är alltid tråkigt att resultaten uteblir. Oavsett vem det är som spelar så vill man att laget skall ta tre poäng, säger Christopher Solberg till svenskafutsalligan.se.

Den privata situationen har gjort att Christopher Solberg inte har kunnat spela så mycket futsal som han kanske hade velat. Däremot har han sett till att ta vara på möjligheten när den väl getts, även om matchformen inte alltid har varit den bästa.

– Det är klart att det är svårt att hålla uppe matchformen då jag kanske spelar en match varannan vecka. Men jag tränar på egen hand för att hålla uppe min fysiska status och vara så förberedd som det går när det väl är dags. Det är många matcher i år och jag tycker att vi har en väldigt bra målvaktsuppsättning så det känns bra att vi kan gå runt på målvakterna också. 

Läs också: Trollhättan står redo för årets första TV-match

I laget finns förutom Solberg även Sam Noori, Rickard Ekdahl och Oskar Jareflo i målvaktsbesättningen som alla fått speltid. Utöver dem finns många nya ansikten som gör sin första säsong i Svenska Futsalligan.

–  Alla som spelat futsal länge vet ju att det tar tid att lära sig att tänka futsal och komma in i det taktiska. Så vi visste redan inom laget att det kanske skulle ta lite tid innan vi fick ordning på det. Jag tycker att vi tar kliv från match till match och det känns som att mycket börjar komma naturligt. Sen tycker jag att vi haft lite stolpe ut i några matcher. Lite oflyt kombinerat med orutin. 

Christopher, eller ”Toffe” som han också kallas, berättar att han tycker att man minst borde ha haft 7-8 poäng till efter sina prestationer. Poängen har inte kommit gratis, vilket gör att man får jobba på. Resultaten har ju börjat komma.

Överlag är Solberg nöjd med sina insatser än så länge. Formen är där samtidigt som han tycker att han presterar på en hög nivå.

– Jag kanske släppte något lite billigt mål borta mot ÖFC, men annars är jag riktigt nöjd, säger han självkritiskt.

På lördagen står Skoftebyn för motståndet, en match som historiskt sett har lockat storpublik till Arena Älvhögsborg.

– Matchen på lördag blir intressant. Det brukar alltid vara sevärda och roliga matcher mot Skoftebyn, så känns som en bra match att välja att sända på tv.

Läs också: Andersson: ”Vi har haft en tuff månad”

Däremot spelar det mindre roll för Solberg om matchen sänds på tv eller inte. Det viktigaste för honom är att ta med sig tre poäng.

– Självklart är det roligt om man kan bjuda på en härlig match med bra inramning så att det kanske är någon eller några nya som tittar och fastnar för sporten. 

Hur skall ni spela för att ta med er tre poäng från Arena Älvhögsborg?

– Det vore dumt av mig att säga innan matchen hur vi ska spela för att vinna för då kommer Skoftebyn veta hur de ska stoppa oss. Skämt åsido – vi skall bara fortsätta med det spel vi tränat på och som vi visat i några matcher nu på slutet. Jag tror stenhårt på att vi lämnar deras borg med tre färska i bagaget hem. 

Förutom matchen mot Skoftebyn har även Christopher Solberg ett VM-kval att se fram emot. Under torsdagen meddelade förbundskapten Matija Dulvat den trupp som skall representera Sverige i Alingsås.

– Det är alltid en ära och ett privilegium att få dra på sig den svenska landslagströjan. Tyvärr har jag ju missat de senaste landskamperna men det känns riktigt härligt att kunna vara med igen.

Läs också: Årets första dubbelomgång

Uttagningen ger givetvis en liten extra boost för rutinerade Solberg, som med sina 49 landskamper närmar sig landskamp 50 med stormsteg.

– Uttagningen ger givetvis en boost. Man får ett kvitto på att man gör något väldigt bra och det känns alltid skönt. Framför allt när jag tränar så pass mycket ensam som jag gör så är det en självförtroendeboost. Jag hoppas att få göra min 50 landskamp under kvalveckan och hjälpa till och bidra till att vi vinner gruppen!

Tobias BW Granberg