Nyheter

Chevron
Smajlovic: ”Vi är väldigt effektiva”

Smajlovic: ”Vi är väldigt effektiva”

IFK Göteborg har hittills stått för en kanonsäsong. Efter 18 omgångar ligger man tvåa, fyra poäng före trean Uddevalla FC. En stor anledning bakom framgången – spelande tränare Fehim Smajlovic som lyckats bygga ett riktigt intressant lag.
– Säsongen har varit bra, berättar han för sfl.se

Vi tar det från början. Efter föregående säsong tackade spelande tränare Petrit Zhubi för sig, som lett klubben de senaste säsongerna. Även spelare som Haidar Bejan, Flamur Tahiri och Edin Filipovic lämnade för andra klubbar. Kvar fanns bland annat Fehim Smajlovic, som bestämde sig för att ta rollen som spelande tränare.

– Inför säsongen tappade vi många bra spelare. Vi har lyckats ersätta dem med bröderna Younes och Nadim (Raisi), samt yngre spelare som spelat division 2-futsal, berättar Fehim.

I tabellen ligger man nio poäng bakom serieledande Örebro SK. Däremot har man lyckats med att göra flest mål, hela 115 stycken!

– Säsongen har varit bra. Jag är nöjd med det vi har presterat hittills. Under säsongens gång har vi aldrig förlorat mer än en match i rad, vi har alltid studsat tillbaka och vunnit direkt efter en förlust. Dessutom har vi gjort smått otroliga 115 mål på 18 matcher, vilket visar att vi är väldigt effektiva.

Något som stuckit ut i IFK Göteborg under säsongen är andelen unga spelare som fått chansen. Flera av spelarna har gått genom föreningens P19-lag, flera spelade SFL P19 föregående säsong, och många kan även spela SFL P19 denna säsongen.

– Jobbet med de unga spelarna har verkligen varit bra. De vill verkligen lära sig futsal och har gjort allt bra. De har bidragit på ett bra sätt, samtidigt som alla kanske inte fått den speltiden de önskar. Mycket är tack vare att det är idrott vi håller på med, där det går ut på att vinna. Samtidigt tror jag att de har utvecklats under sin första säsong i SFL och kan ta ännu större kliv nästa säsong.

Under söndagen ställs IFK Göteborg hemma mot Hammarby IF, inför ett förväntansfullt Lundbystrandshallen. En match som för övrigt sänds på Eurosport 1 samt Discovery Plus. 

– Mötet med Hammarby kommer att bli tufft. De har gått som tåget och blivit bättre ju längre säsongen gått. Jag förväntar mig en tuff drabbning som alltid när vi möter varandra. Jag ser verkligen fram emot matchen!

Söndagens matcher

13.00 Norrköping FK – Uddevalla FC (Mässhallen)
14.00 IFK Göteborg – Hammarby IF (Lundbystrandshallen)
16.30 FC Rosengård – Skoftebyns IF (Stadions Sporthall)
17.00 Borås AIK – AFC Eskilstuna (Boråshallen)
17.00 Örebro FC – Stallarholmens SK (Gamla Idrottshuset)

Matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby IF sänds i Eurosport 1 samt Discovery Plus. Övriga matcher sänds i appen SFL Live.

Foto: Tobias BW Granberg