Nyheter

Chevron
Skrällarns omgång – ÖFC upp i serieledning

Skrällarns omgång – ÖFC upp i serieledning

Foto: Calle Appelqvist

Större delar av omgång nio och tio spelades under helgen, hela elva matcher under tre dagar. Totalt blev det 76 mål och 2568 besökare och ett Örebro FC som fick maximal utdelning.

Finalisterna, tillika silvermedaljörerna ÖFC från föregående säsong, toppar därmed Svenska Futsalligan 2018/2019 för stunden på 25 poäng, tätt följt av Nacka på 22 poäng. Uddevalla ligger trea på 21 poäng, men har också en match mindre spelad.

Ligaledarna Örebro FC åkte ner till Uddevalla för en finalrepris. Ett sargat Örebro lyckades trots lite folk på bänken göra det många inte trodde de skulle göra, nämligen att bortaslå Uddevalla. Efter att i inledningen i andra halvlek gått upp i en 4-1-ledning, med mål av bland annat Miran Abdulrahman Mohammad, chockade man hemmalaget.

Trots reduceringar av Mergim Berisha och Granit Berisha gånger två kunde Mirza Turan sätta slutresultatet 6-4. I stora delar av matchen pressade Uddevalla högt, ett av lagets signum, vilket gjorde att Örebrospelarna fick kämpa.

Efter matchen sägs det att den rutinerade Örebrospelaren Christoffer Skoog knappt orkade ut till bussen, efter att ha sprungit och kämpat matchen igenom.

Läs också: Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Vinsten mot Uddevalla var väldigt viktig för ÖFC, som dagen efter tog sig an topplaget Borås AIK, som slog ut just ÖFC för två säsonger sedan i semifinalen. Kanske var det revanschlusten tillsammans med det positiva minnena från matchen mot Uddevalla som gjorde att man kunde besegra Borås med 5-0, trots många slitna spelare. Stor hjälte i matchen blev Anel Coralic som gjorde ett hattrick.

Borås hade dagen innan mött Hammarby i ett hett möte, som slutade 5-5, efter att man tappat en 4-2 ledning. Irfan Delimedjac och Henrik Svedberg gjorde två mål vardera för Borås, något som även Sebastian Holmqvist gjorde för sitt Hammarby.

Hammarby åkte dagen efter ner till Göteborg för att möta Torslanda, ett av få lag som inte hade en match i benen. Matchen skulle bli en jämn historia som även den slutade oavgjort för Hammarby, 1-1. Målskyttar i matchen blev Patrik Falk för Torslanda och Elvir Spahovic i Hammarby.

Dygnet innan i Göteborg tog IFK Göteborg sin första trepoängare för säsongen, när man hemmaslog KFUM Linköping med 4-1. Christopher Solberg gjorde en stormatch i målet för kamraterna samtidigt som Jesper Nilsson blev tvåmålsskytt.

Läs också: Roxström om målkavalkaden: ”Idag lossnade det ordentligt”

Dagen efter åkte Blåvitt till Norrköping i ytterligare en bottenmatch, där man trots ledning efter Felix Fundell Rybergs 2-1-mål spelade lika. Poängräddare för Norrköping blev Azad Eliassy som satte den viktiga kvitteringen 2-2, ett resultat som också stod sig till slutsignal.

Dessförinnan hade Norrköping varit i Halmstad och spelat, en match som man vann med hela 8-2. Ignatius Malki var tillbaka för Norrköping och passade därför på att göra två mål. I målet stod Molgan Vester som stod för en kanoninsats.

Trots tung förlust skulle Halmstad hämta sig snabbt, när man dagen efter tog emot topplaget Nacka, en match som på pappret såg ut att bara kunna sluta på ett sätt. Dock är det inte på pappret, utan planen som matchen utspelar sig, där Halmstad stod för omgångens största skräll. Vinst 4-2 över Nacka efter mål av bland annat Besart Zeqiri på långstraff.

Nacka kom till matchen med en vinst över ett annat lag i botten, Strängnäs FC, som inledde helgens matcher. Under fredagskvällen tryckte Marwan Ibrahim in tre kassar, en högst bidragande faktor till vinsten som kunde skrivas till 4-2. Värt att notera är Dida Rashidi som gjorde comeback i Nacka. Han visade direkt att han ville bidra till sitt lag och noterades bland annat för en assist när han spelade fram Mosaddiq Zekria till 4-1-målet.

Läs också: Nacka Juniors med profilerat nyförvärv

Skoftebyn hade en tuff lördag när man åkte till Örebro och mötte Örebro SK. Efter att ha lett matchen med 3-1 i första halvlek kom ÖSK ut starkt i andra och kunde vinna med 6-4, i en match där bröderna Amel och Alen Rastoder blev stora matchhjältar efter att ha gjort var sitt mål.

Dagen efter tog Skoftebyn emot ett sargat KFUM Linköping, där båda lagen hade stor revanschlust. Skoftebyn kom ut starka och tog ledning i matchen tidigt genom Fredrik Larsson. Därefter skulle det bli en stor målkavalkad, där till och med målvakt Felix Nordenfors i Skoftebyn noterades för ett mål. Matchen slutade 7-1.

Resultat helgens matcher:
Nacka Juniors – Strängnäs FC 4-2

Halmstads BK – Norrköping FK 2-8
IFK Uddevalla – Örebro FC 4-6
Borås AIK – Hammarby IF 5-5
Örebro SK – Skoftebyns IF 6-4
IFK Göteborg – KFUM Linköping 4-1

Torslanda IK – Hammarby IF 1-1
Skoftebyns IF – KFUM Linköping 7-1
Norrköping FK – IFK Göteborg 2-2
Halmstads BK – Nacka Juniors 4-2
Örebro FC – Borås AIK 5-0

På tisdag klockan 18 spelas redan nästa match, då Strängnäs FC tar emot Örebro SK i Thomas Arena klockan 20.00. Omgång 10 blir inte komplett förräns den 5 januari då Djurgården tar emot IFK Uddevalla, en match som flyttats fram.

Tobias BW Granberg