Nyheter

Chevron
SFL P19 – där framtidens stjärnor tänds!

SFL P19 – där framtidens stjärnor tänds!

Svenska Futsalligan och dess medlemsföreningar är stark spelare när det gäller att utveckla futsalen i Sverige. Anledningen är ganska enkel – om futsalen växer så växer också Svenska Futsalligan. Med detta som bakgrund vill Svenska Futsalligan höja statusen för landets mest lovande talanger, samtidigt som man skapar möjligheter för klubbarna att mäta sig mot de bästa. Ur detta har SFL P19 tagits fram.

För att stärka futsalen, och även Svenska Futsalligan, ser ligans föreningar att ungdomsverksamheten måste växa, för att kunna försörja både ligan och landslaget på framtidens futsalspelare. Möjligheterna för att spela futsal ser idag väldigt olika ut för ungdomar i de olika distrikten. Lagen i Svenska Futsalligan har efterfrågat matchmiljö för U-lag och vill vara loket i utvecklingen av futsal. Ett första steg är därför att starta upp denna verksamhet, för ålderskategorin under SFL.

– Ett fantastiskt initiativ! Det är ett steg i absolut rätt riktning för futsalen och dess framtid i Sverige, säger Magnus Johannesson, ungdomsansvarig i Borås AIK.

Det hela kommer drivas som ett projekt under två år, där Svenska Futsalligans föreningar deltar med ett P19-lag, i en serie som delats upp i två regional grupper – SFL P19 Norra och SFL P19 Södra. Med detta vill ligan inspirera ungdomar att satsa på futsal, genom att erbjuda matchspel på nationell nivå. Förhoppningsvis kan detta leda till att ett seriespel för landets bästa P19-lag också blir permanent.

Förutsättningarna för serien ser ut som följande:

Grundserien spelas som dubbelmöten mellan 20 november och 20 februari. Slutspel i så kallat ”Final Four”-format spelas i mars i Borås.

Lag 1-2 i respektive grupp går vidare till A-slutspel, medan Lag 3-4 spelar B-slutspel.

SFL P19 är en juniorserie för spelare som är 19 år och yngre, där max tre överåriga spelare tillåts delta under grundserien. Inga överåriga spelare tillåts att spela under Final Four.

Örebro Fotbollförbund har tagit på sig att administrera tävlingen i Fogis.

SFL P19 Norra
Hammarby IF
Örebro FC
Örebro SK
AFC Eskilstuna
Stallarholmens SK
Norrköping FK

SFL P19 Södra
Torslanda IK
IFK Göteborg
Skoftebyns IF
Borås AIK
IFK Uddevalla

På bilden ser ni Hammarbys Gabriel Diaz, en spelare som tagit steget från landslagsspelare i P19-landslaget, till ordinarie plats i Hammarbys SFL-lag och som numera kan titulera sig A-landslagsspelare. Foto: Bildbyrån