Nyheter

Chevron
Sexpoängsmatch när Örebrolagen drabbar samman

Sexpoängsmatch när Örebrolagen drabbar samman

För den futsalintresserade finns det ett derby som sticker ut. Ett derby som kanske inte är det mest kända i folkmun, men som för den futsalintresserade är lika självklar som att den sjätte frisparken alltid leder till en långstraff. Vi pratar givetvis om det klassiska Örebroderbyt, där stadens stoltheter Örebro FC och Örebro SK gör upp om att bli bäst i stan.

Det har inte varit någon lätt säsong för de båda Örebrolagen. Båda lagen ligger inte bara nära varandra geografiskt, utan även tabellmässigt. Örebro FC ligger för stunden på en sjundeplats, två poäng före Örebro SK som har en match mindre spelad. Båda lagen ligger också för stunden på en slutspelsplats, vilket också lär vara en målsättning de båda lagen har.

I Örebro FC har man gjort en riktigt intressant satsning i värvningen av Jani Paananen som tränare för laget. Paananen har tidigare varit förbundskapten för det finska P19-landslaget, har UEFA B-licens och har utbildar även andra tränare.

Till laget har han hämtat målvakten Lari Waltter Olavi Honkanen som konkurrerar med Dildar Caliskan om förstaspaden i laget, men också Taneli Kohonen och Arttu Niemälä som är två unga talanger tränare Paananen tror väldigt mycket på.

I evighetsmaskinen Christoffer Skoogs skadefrånvaro har bland annat lagkapten Mirza Turan fått ta en allt större roll, inte bara som spelare utan även som ledare. Detta har resulterat i åtta mål från hans liberoposition. Bästa målskytt däremot är Simon Chamoun, som lyckats med elva fullträffar hittills.

Örebro SK gjorde nyligen ett tränarbyte, där Mufad Bajraktarevic tillträdde, något som också gett resultat. Tre matcher har han haft vid rodret hittills, som också betytt tre vinster. Vinsterna har varit välbehövliga för ÖSK, som numera placerar sig mitt i den smet som utgör slagfältet för slutspelsplatserna.

Två spelare har hittills stått ut såpass med sina insatser att de är uttagna till EM-kvalet på Malta, nämligen Albert Hiseni och Martin Herlin. Hiseni har sedan tidigare varit med i landslaget och utgjort en del av den grupp som fått förtroende av förbundskapten Matija Dulvat att representera Sverige, medan Martin Herlin är ett nygammalt tillskott.

Herlin spelade som bekant i landslaget under sin tidigare futsalsejour i Skövde United. Han själv tycker att han är mycket bättre futsalspelare nu än då. Frågan är om det räcker för att sno förstaspaden från Viktor Jansson, som varit med i landslaget under en längre tid. En bra insats av Martin Herlin mot Örebro FC skulle säkerligen vara ett bra steg på vägen.

Matchen börjar klockan 19.10 i Gamla Idrottshuset på onsdagen. För den som inte har möjlighet att se matchen live sänds den även på Eurosport 1 samt Dplay med sändningsstart 18.55.

Foto: Calle Appelqvist | Montage: Tobias BW Granberg