Nyheter

Chevron
Serieseger och guld till IFK Göteborg – om man får tro tränarna

Serieseger och guld till IFK Göteborg – om man får tro tränarna

IFK Göteborg vinner serien – och SM-guld. I alla fall om man frågar tränarna i Svenska Futsalligan.
– Vi har en intressant trupp med många meriterade spelare, så klart att många ser oss som favoriter, säger tränare Nicklas Asp till Svenska Futsalligan.

Spekulationerna är många inför stundande säsong i Svenska Futsalligan. Något som inte verkar ha gått obemärkt förbi är IFK Göteborgs lagbygge, där man fått behålla det lag som växte under våren och kompletterat med ett flertal landslagsspelare. 

– Jag förstår att vi blir favoriter. Det är enkelt att peka på vår form förra våren och att vi har förstärkt truppen. Men alla lag blir bättre hela tiden och inget av det som varit spelar någon roll. Det gäller att fokusera på det som är framför oss just nu. Om vi lyckas med det kan vi nå långt.

Av tolv tränare från de olika lagen så tror fem att IFK Göteborg vinner SM-guld. En förkrossande seger i enkäten, där närmaste laget är Örebro SK på två röster, som var det enda laget förutom Uddevalla som fick mer än två röster.

– Vårt första mål är att vinna ligan. Nummer två är såklart guld. Men så slutspelet är format i år, hemma-/borta match, så är det omöjligt att redan nu säga vem som är favorit till SM-guldet. Det kommer vara det lag som har bäst form i mars.

Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic, Emilio Rossi och Viktor Jansson är fyra nyförvärv som tillför mycket rutin, där alla har landskamper på sin meritlista. Alla fyra kommer från IFK Uddevalla.

– Det är fyra spelare som tillför mycket med sina kvalitéer. Samtidigt ökar det konkurrensen i en redan stark trupp, vilket jag hoppas leder till att vi utvecklar våra spelare ännu mer.

Förutom favoriter till guldet tror också tränarna att IFK Göteborg slutar etta i serien. Detta efter att tränarnas svar sammanställts till en gemensam. Sex tränare tror att IFK Göteborg tar hem serien, medan resterande sex tror att de antingen blir tvåa eller trea.

Om enkäten
Enkäten skickades ut till tränarna för respektive lag i Svenska Futsalligan. I enkäten fick tränarna tippa vem som vinner SM-guld samt hur tabellen slutar. Resultatet sammanställdes där tabellerna räknades om till poäng.

Frågorna löd ”Vem tror du tar hem SM-guldet? samt ”Hur slutar tabellen?”.

Fem tränare tror att IFK Göteborg vinner SM-guld, två tror på Örebro SK, medan Borås AIK, IFK Uddevalla, Skoftebyns IF, Torslanda IK samt Örebro FC fick en röst var.

Den sammanställda tabellen, hur tränarna i SFL tror att serien slutar, ser ut enligt följande:

1. IFK Göteborg
2. Borås AIK
3. Hammarby IF
4. Örebro FC
5. Skoftebyns IF
6. Örebro SK
7. Torslanda IK
8. IFK Uddevalla
9. Strängnäs FC
10. Djurgårdens IF
11. Nacka Juniors
12. AFC Eskilstuna

Foto: Tobias BW Granberg