Nyheter

Chevron
Semifinaler väntar i Svenska Futsalligan

Semifinaler väntar i Svenska Futsalligan

Semifinal och fyra lag som slåss om två platser till finalen. Slutspelet i Svenska Futsalligan rullar vidare, där första mötet spelas redan till helgen.

Åtta lag skulle bli fyra när Kvartsfinal 2 spelades under helgen i Svenska Futsalligan.

IFK Uddevalla – Skoftebyns IF 4-3, efter förlängning (totalt 8-6)

Första matchen spelades redan under fredagen, när IFK Uddevalla tog emot Skoftebyns IF. Förutsättningarna från föregående match var att IFK Uddevalla hade fyra mål och Skoftebyns IF ett. Skoftebyns IF behövde således vinna med ett mål för att ta matchen till förlängning.

Matchen öppnades också till bortalagets Skoftebyns IF:s fördel, när Andy och Guime gjorde var sitt mål. Innan halvleken var över skulle däremot Noraldin Azizi och Fredrik Söderqvist se till att det var kvitterat – och därmed var IFK Uddevalla för stunden vidare till semifinal. 

Skoftebyns IF ville inte ge upp, utan tog ledningen igen genom Jesper Thorsell. Genom ett hårt arbetande försvar lyckades man också hålla den ledningen tills de fyrtio effektiva minuterna var färdigspelade. Förlängning väntade, två gånger fem minuter.

I förlängningen tog bränslet slut för Skoftebyn. IFK Uddevalla, påhejade av av de 1297 personerna i publiken, knep vinsten efter mål av Noraldin Azizi (hans andra i matchen) och Granit Berisha.

Hammarby IF – Norrköping FK 4-2 (totalt 9-5)

Hammarby IF hade med sig en 5-3 seger mot Norrköping FK när klockan slog 14.00 under söndagen och det var dags för avspark. Norrköping öppnade starkt och kunde ta ledningen redan efter fyra minuter genom trotjänaren Azad Eliassy. Bortalaget fortsatte att jaga ett andra mål, som skulle kunna ta dem till en förlängning.

Det blev inga fler mål i första halvlek, istället skulle Bajens Özgur Yasar kvittera efter knappa två minuter in i andra halvlek. Norrköping fortsatte matchen igenom att komma ikapp Hammarby, men hemmalaget skulle visa sig vara för starkt och vinner tillslut med 4-2.

Borås AIK – Örebro SK 5-1 (totalt 11-7)

Borås AIK stod för en riktig skalp när man i första kvartsfinalen besegrade Örebro SK. Att 1074 personer hittat till Gamla Idrottshuset för returen, där Örebro SK stod som hemmalag, betydde att ÖSK fick rejält med stöd från läktaren.

Om den första matchen präglades av ett Borås AIK med en hög press, var det ett allt mer passivt Borås AIK denna matchen, där man backade hem. Ett mycket mer fokuserat Örebro SK gjorde vad man gjort under stora delar av säsongen, dominerade bollinnehavet och skapade chanser, där Camil Altun i Boråsmålet fick det svettigt.

En snöplig fällning i straffområdet av nämnde Altun gav Örebro straff, där Senad Berisha klev fram och levererade. 1-0 och Örebro SK fick rejält med självförtroende, som fick dem att fortsätta med det fina spel som lett fram till ledningsmålet.

Bortalaget blev allt som oftast stressat, och begick misstag som Örebro SK kapitaliserade. Bebé smällde till med ett hattrick, och trots att Borås AIK gjorde allt i sin makt för att försöka komma ikapp blev det endast ett mål framåt denna kvällen. Vem annars om inte Hassan Najafi? Örebro SK hade lärt sig sin läxa och täppte till i defensiven, var lugna i offensiven och kunde tillslut vinna med 5-1.

Stallarholmens SK – IFK Göteborg 4-7 (totalt 10-12)

En match som skulle bjuda på rejäl dramatik, och mål, var den mellan Stallarholmens SK och IFK Göteborg som spelades i Thomas Arena. Det första mötet mellan lagen hade slutat 6-5 till Stallarholmen. 

IFK Göteborg skulle göra de två första målen, där Roberto Goncalves och Emilio Rossi stod för målskyttet. Därefter skulle en bekant målskytt kliva fram, nämligen Adnan Cirak som kunde sätta två raka kassar, innan Alagi Sosseh gjorde 3-2. Innan halvleken var slut skulle Fehim Smajlovic kvittera för bortalaget, vilket gjorde att det var fördel Stallarholmen inför andra halvlek.

Andra halvlek blev ett rejält ställningskrig. Spelet böljade och det bjöds på målchanser åt båda håll. Inom loppet av en minut skulle Wahid Jawid och Jahid Jawid göra var sitt mål, vilket gjorde att IFK Göteborg för stunden var vidare. Stallarholmen kontrade med att göra mål 16 sekunder direkt efter, och matchen stod återigen och vägde.

Det kändes som att det kunde gå åt vilket håll åt helst, och att nästa mål skulle bli oerhört viktigt. Klockan räknade allt snabbare, och flera började säkert tänka att matchen skulle lida mot förlängning. När klockan stod på 38.28 skulle allt förändras, när Jahid Jawid avslutade ett blåvitt anfall som skulle betyda 6-4 till IFK Göteborg, och Stallarholmen var i brygga. Jokerspelet skulle inte lyckas, utan 20 sekunder efter Göteborgs 6-4-mål skulle Edin Filipovic sätta 7-4, vilket också blev slutresultatet.

Inför semifinal

Detta betydde att lagen som avancerade till semifinal blev Örebro SK, IFK Uddevalla, Hammarby IF och IFK Göteborg (lagen är skrivna i fallande ordning baserade på deras ranking).

Under måndagen var det därför dags för Örebro SK att välja vilket motstånd av Hammarby IF och IFK Göteborg man ville ha i semifinalen. Valet föll på IFK Göteborg, vilket betyder att det andra mötet blir mellan IFK Uddevalla och Hammarby IF.

Matcherna spelas som följande

Semifinal 1

Lördag 19 mars
12.30 IFK Göteborg – Örebro SK (Lundbystrand)
Matchen sänds i SFL Live

Söndag 20 mars
18.00 Hammarby IF – IFK Uddevalla (Eriksdalshallen)
Matchen sänds i Eurosport samt på Discovery Plus

Semifinal 2

Söndag 27 mars
17.00 IFK Uddevalla – Hammarby IF (Agnebergshallen)
Matchen sänds i SFL Live

17.30 Örebro SK – IFK Göteborg (Gamla Idrottshuset)
Matchen sänds på Discovery Plus

Foto: Bildbyrån