Nyheter

Chevron
Säsongen över för Hammarby IF – efter semifinalförlusten

Säsongen över för Hammarby IF – efter semifinalförlusten

Hammarby IF:s säsong i Svenska Futsalligan är nu över efter att de förlorade semifinalen mot Örebro SK. Det var en säsong som präglades av förväntningar och ambitioner, men som till slut slutade i besvikelse efter att man inte lyckats knipa en finalplats.

Hammarby IF inledde säsongen 2022/2023 i Svenska Futsalligan med en 3-3-match mot Borås AIK följt av en förlust mot Örebro SK med 2-1 i andra omgången. Under grundserien lyckades laget samla ihop 27 poäng på 22 matcher vilket räckte till en sjätteplats i tabellen

En viktig faktor till detta var skadeproblemen som drabbade laget under säsongen, bland annat målvakten Tolga Ayranci som var borta stora delar av säsongen. En spelare som stod ut under säsongen var Christopher Moen, som värvades till laget i början av säsongen.

Många blev överraskade när Borås AIK valde att möta Hammarby IF i kvartsfinalen, ett val som Borås fick ångra dyrt. Ett dramatiskt straffavgörande i andra mötet satte stopp för Borås AIK:s säsong, och Bajen avancerade vidare till semi.

I semifinalen stod dock Örebro SK för motståndet och Hammarby hade svårt att hävda sig. Örebro vann den första matchen med 6-1 och även om Hammarby visade upp en bättre insats i den andra matchen, lyckades de inte vända på steken.