Nyheter

Chevron
Säkerhets- och Evenemangsmöte inför uppstarten av SFL

Säkerhets- och Evenemangsmöte inför uppstarten av SFL

Klubbarna i Svenska Futsalligan samlades inför säsongsstarten för en utbildning i Svensk Elitfotbolls regi om evenemang och säkerhet.
– SFL och klubbarnas organisationer växer mer för var dag som går. Den här utbildningen är ytterligare en pusselbit i att bygga det nya SFL, säger Lasse Ternström, Ligaansvarig Svenska Futsalligan på Svensk Elitfotboll.

Svenska Futsalligan (SFL) har fått ett rejält lyft inför säsongen. Sedan det blev klart att ligan skulle få draghjälp av Svensk Elitfotboll så har SFL ändrat spelform. fått en officiell hemsida och kanaler i sociala medier, samt att det i förra veckan blev klart att Discovery tv-sänder tio matcher från säsongen. Nu närmast säsongsstart har fokus legat på utbildning.

Säkerhets- och Evenemangsutbildningen ägde rum i Göteborg och handlade som vanligt mycket om att träffas och utbyta erfarenheter mellan varandra. Samtliga SFL-klubbar och personal från Svensk Elitfotboll fanns på plats. Hammarby IF:s Evenemangsansvarige Göran Rickmer berättade om hur man med små medel kan göra väldigt mycket. Ett tips är att ta intryck av varandra och förfina och anpassa sådant man tycker om till sin egen verksamhet.

– Sporten har blivit väldigt mycket mer professionell på bara några månader. Organisationerna är på väg att sätta sig i klubbarna och lyckas vi alla att arbeta långsiktigt mot ett gemensamt mål så har vi alla möjligheter att fortsätta utvecklas i samma snabba takt. Ett första steg är att göra SFL mer synlig och på så sätt locka fler till arenorna, men vi måste också kunna ta hand om alla som besöker oss. Vi strävar efter att våra evenemang precis som i fotbollen ska vara trygga, stämningsfulla och välkomnande, säger Lasse Ternström.

– Den här utbildningen var starten på något stort. Allt känns väldigt bra och vi klubbar blir mer professionella för varje dag. En insikt är att vi inte behöver uppfinna hjulet på nytt utan istället att vi kan komma långt genom att samverka och lära av varandra. Jag är glad och stolt över att jag fick vara med och representera Nacka Juniors, säger Anders Haslum, Kommunikationsansvarig i Nacka Juniors.

Under den här veckan får alla SFL-klubbar också utbildning i anti matchfixning av Svensk Elitfotbolls och Svenska Spels gemensamma resurs mot matchfixning, Anders Wikström.

Årets säsong av SFL startar den 12 oktober. Mer information hittar du givetvis här, på svenskafutsalligan.se

Bild: Tobias BW Granberg