Nyheter

Chevron
Såhär ser förutsättningarna ut inför slutet av serien

Såhär ser förutsättningarna ut inför slutet av serien

Svenska Futsalligans serie går mot sitt slut. Väl där tar slutspelet vid, men endast för de åtta bästa lagen. För de fyra lagen längst ner i tabellen väntar ingen nedflyttning, däremot får de spendera resten av säsongen vid sidlinjen.

Sedan föregående säsong spelas Svenska Futsalligan återigen med ett seriespel och ett slutspel. Till slutspelet kvalificerar sig de åtta bästa lagen från serien, efter det att de 22 omgångarna har spelats. En högre position i tabellen ger dessutom fördelar i slutspelet.

Slutspelet spelas genom kvartsfinal, semifinal samt final. Kvartsfinal och semifinal spelas som bäst av två, medan finalen spelas som bäst av en.

Det högre rankade laget har genom slutspelet fördelen att få hemmafördel, i kvart och semifinal spelas det andra avgörande mötet på hemmaplan, medan det högst rankade i finalen också står som arrangör.

Ytterligare en fördel ges till de högre rankade lagen i slutspelet, där man får chansen att välja vilket motstånd man vill ha. I kvartsfinalen väljer lag 1-4 valfritt bland lag 5-8, där högst rankade lag väljer först. Det vill säga det lag som slutar etta i serien väljer först vilket av lag 5-8 de vill möta, därefter väljer tvåan i serien resterande av lag 5-8.

Vidare i semifinalen får de högst rankade lag som är kvar välja motstånd av de två lägst rankade lagen, återigen baserat på tabellplacering i serien.

För de fyra lagen som slutar längst ner i tabellen väntar denna säsong ingen nedflyttning. Då situationen med Covid-19 gjort att alla serier i Division 1 ställts in väntar ingen uppflyttning därifrån, vilket gör att alla lag i Svenska Futsalligan 2020/2021 även har en garanterad plats till nästa säsong.

Givetvis skall vi inte glömma det faktum att vinnaren av finalen blir korade Svenska Mästare och får representera Sverige i Champions League.

Foto: Bildbyrån