Nyheter

Chevron
Sääf: Det kommer bli kamp

Sääf: Det kommer bli kamp

Borås AIK tar emot IFK Göteborg i Boråshallen under söndagseftermiddagen. En spelare som är bekant med underlaget är Viktor Sääf, Göteborgsmålvakten som har ett förflutet i Borås AIK.
– Jag har kontakt med flera av spelarna i laget, berättar han för sfl.se.

Viktor Sääf är målvakten som gått från Borås AIK till IFK Göteborg – och in i landslaget. Hans lag ligger för närvarande på andraplats i Svenska Futsalligan, med nio vinster och tre förluster.

– Vår säsong har varit okej. Det var många som räknade ut oss inför säsongen, då vi tappade en del spelare. Men Fehim (Smajlovic, spelande tränare i IFK Göteborg) har fått ihop truppen på ett riktigt bra sätt. Han är en stor del till att vi ligger där vi ligger i tabellen. 

Däremot finns det en del kvar att ge enligt Sääf, med mindre än halva grundserien samt slutspel kvar. Själv tycker han att hans egen insats varit okej hittills.

– Jag försöker rädda de bollar jag skall rädda och hjälpa laget på det sättet. Jag har också fått mycket hjälp av mina spelare framför mig, vilket underlättar mitt jobb.

Som tidigare spelare i Borås har givetvis Viktor lite extra inblick i laget, som han ser som annorlunda jämfört med Göteborg.

– Vi har två helt olika spelsystem. Borås har bytt spelsystem inför säsongen, och har ett liknande spel som vi hade i IFK förra säsongen. Vi har en annan spelidé denna säsongen som vi börjar hitta mer och mer. Det är långt kvar på säsongen, vi jobbar varje vecka för att bli bättre och utvecklas mer.

Flera spelare är kvar i Borås sedan Sääf spelade där. Han berättar att han tycker att Borås har fått bättre struktur samt spelar jämnare jämfört med tidigare säsonger.

– Det är en toppmatch mellan oss, jag tror att det kommer vara mycket chanser åt båda håll. Mycket fart och kamp och förhoppningsvis en och annan delikates på planen. Det är två målglada lag med individuellt skickliga spelare. 

Han fortsätter:

– Vi har bra koll på Borås och de har bra koll på oss, jag tror att en viktig faktor kommer bli kampen. Båda lagen kommer får lämna hjärtat kvar på planen efter matchen. Det är alltid jämna och roliga matcher när IFK & BAIK drabbas samman och jag tvekar inte en sekund på att det kommer vara någon skillnad imorgon.

Foto: Tobias BW Granberg