Nyheter

Chevron
Sääf: ”Det kommer bli en extremt underhållande match”

Sääf: ”Det kommer bli en extremt underhållande match”

IFK Göteborg är i final igen, för första gången sedan 2019/2020 då man förlorade borta mot Hammarby IF. Göteborgs målvakt, tillika lagkapten, Viktor Sääf ser däremot positivt på lördagens utmaning där man möter Örebro SK.
– Känslan i gruppen är bra, berättare han för sfl.se

Vi tar det från början.

IFK Göteborg började säsongen med att tappa ett par rutinerade spelare. Samtidigt skall nämnas ett det fanns kvar en stomme, kombinerat med många unga spelare som gjort det bra i SFL P19.

– Sedan fick vi in Younes och Nadim (Raisi) samt Idris Abdi som fyllde på med den extra spets och rutin som truppen behövde.

Sääf bedömer säsongen som godkänd, där han framför allt lyfter fram laget.

– Överlag tycker jag att killarna har presterat under hela säsongen, det har varit extremt imponerande! Vi har vuxit under säsongen som grupp och kommit närmre varandra. Med det sagt är vi inte riktigt nöjda än…

Ytterligare en person som Viktor väljer att lyfta upp är spelande tränaren Fehim Smajlovic.

– Fehim har gjort ett otroligt jobb med spelartruppen. Han har fått samtliga att dra åt samma håll samtidigt som han gjort ett fantastiskt jobb att slussa in våra yngre killar i SFL, vilket varit extremt viktigt för oss. Utmaningen han stod inför säsongen var stur, men här står vi som två i grundserien samt i final, mycket tack vare hans insatser.

Mellan grundserien och slutspel märker Viktor Sääf en del skillnad, där man i grundserien kanske experimenterar mer, medan det gäller att spelet sitter i slutspelet.

– Ett slutspel är alltid ett slutspel, där kan allt hända. Det är mycket känslor och små marginaler, som också kan avgöra vilket lag som tar sig vidare.

Vägen till finalen har varit lång, där också IFK Göteborg blev det första laget att kvalificera sig vidare via en tredje och avgörande match. Detta inträffade i semifinalen, där Uddevalla FC stod för motståndet.

– Vi var inte alls nöjda med första matchen mot Uddevalla. Efter det visade vi karaktär och en otrolig styrka i de två avslutande matcherna. I den tredje matchen tycker jag att vi är det bättre laget från start till slut. Uddevalla har vissa stunder i matchen där de är heta, men överlag tycker jag att vi är det bättre laget.

Final väntar imorgon mot Örebro SK. För Örebro SK är det tredje säsongen i rad man är i final. För IFK Göteborg är det första gången sedan förlusten borta mot Hammarby IF 2019/2020.

– Känslan i gruppen är bra. Vi har haft en bra träningsvecka och ser väldigt mycket fram emot lördag. Jag tror det kommer bli en extremt underhållande match med två lag som har många individuellt skickliga spelare, men också två lag som är bra kollektivt.

Vad är dina förväntningar?

– Jag förväntar mig att vi går in med samma energi och inställning som vi gjorde i semifinal två och tre. Jag tvivlar inte en sekund på att så också kommer att bli fallet. För egen del är mina förväntningar på mig själv som vanligt, jag vill alltid hjälpa laget och hoppas kunna bidra med det på lördag.

Sääf fortsätter:

– ÖSK är ett bra lag som har individuellt skickliga spelare. Det kommer bli en fartfylld match och förhoppningsvis en rolig tillställning att kolla på!

Foto: Tobias BW Granberg