Nyheter

Chevron
Sääf: ”Det kom som en käftsmäll”

Sääf: ”Det kom som en käftsmäll”

Han gjorde stor succé under fjolårssäsongen, och fick chansen i landslaget. Säsongen som varit skulle därför bli en fortsatt framgångssaga. Då hände det som inte fick hända. På säsongens första träning skadade sig Viktor Sääf, som fått kriga sig tillbaka. Nu står han i kvartsfinal med sitt Borås AIK mot IFK Göteborg. Här är hans historia.

Viktor Sääf var målvakten som ingen visste inför föregående säsong, men som efter sina fina insatser i serien blev uttagen till landslagslägret i Kroatien. Många hade därför stora förhoppningar på Sääf denna säsongen, men skulle bli överraskade när serien drog igång. I målet saknades nämligen Viktor, som istället kunde ses skadad vid sidan av planen.

– Det har varit en tuff och lång resa tillbaka. Det kom som en käftsmäll, när jag på första träningen i augusti skadade mig och inte visste om jag skulle hinna komma tillbaka innan säsongens slut, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Han såg, precis som många Boråsfans, verkligen fram inför säsongen, med tanke på hur förra säsongen hade varit. Att dessutom få avsluta säsongen med att vara med på landslagslägret i Kroatien satte kronan på verket. Trots det tunga beskedet bestämde Sääf sig för att han inte skulle lämna laget i sticket.

– Sedan jag skadade mig har det varit viktigt för mig att vara med vid varje träning och varje match. Stå vid sidan och stötta killarna. Givetvis har det varit jobbigt att stå vid sidan, speciellt när det gått så tungt som det gått.

Målet var att komma tillbaka till slutspelet, vilket han gjorde med marginal. Att få ett par matcher inför slutspelet tycker Sääf känns bra, även om han medger att han inte riktigt kommit upp till den nivå han önskar.

– Viktigast för mig har varit att få så många matcher som möjligt innan ett eventuellt slutspel. De senaste två veckorna, särskilt senast mot Skoftebyn, så har det känts riktigt bra, och jag känner att jag prickat formen. En stor del i detta är även min målvaktstränare Rikard (Jokinen) som varit ett enormt stöd under hela denna perioden efter skadan. Det är jag väldigt tacksam för. Nu är jag riktigt taggad och glad att vara tillbaka!

Borås säsong har som bekant varit upp och ner, vilket Viktor menar på har sina förklaringar. Det faktum att man haft flera tränarbyten under en säsong tycker han har påverkat resultatet.

– Sedan Petter kom tillbaka tycker jag att vi har hittat tillbaka till våra grunder, och till glädjen. Petter känns oss väl och vet hur han skall få ut ma av varenda spelare. Det har varit några tunga matcher sista delen också, men om man ser till det stora hela sedan Petter kom in och vart vi står nu ett par dagar innan kvartsfinal mot IFK Göteborg så kan det inte kännas bättre.

Kvartsfinalserien mot IFK Göteborg tror han kommer att bli tuff, men också att det skall finnas goda förutsättningar.

– Det kommer att bli två bra och tuffa matcher. Jag vet att vi har goda chanser att kunna få IFK att gunga, men vi måste vara med från minut ett! Göteborg har vi respekt för, samtidigt som vi vet att vi kan slå dem. I ett slutspel kan allt hända, det som hänt tidigare under säsongen spelar ingen roll nu!.

Viktor menar på att man går in i kvartsfinalen som underdogs, men att man efter en bra prestation nu senast mot Skoftebyn samt en riktigt bra träningsvecka gör att det känns väldigt bra. 

Vad gäller motståndarna IFK Göteborg har Borås mött dem flera gånger under årens lopp, vilket gör att man också har bra koll på hur de spelar.

– IFK är ett väldigt bra lag och har många skickliga spelare. De har en klar spelidé och bra rotationer som de jobbar med och är skickliga i. Vi vet också att de har ett bra jokerspel som de har visat många gånger under säsongen.

För egen del tror Sääf att det viktigaste för dem blir attityden. Man har kvalité i truppen och vet vad man vill. Viktigast blir att gå ut och ta jobbet för varandra.

– Vi har en stor revanschlust sedan senaste matchen mot dem!

Efter att ha stått större delar av säsongen vid sidan av och sett alla andra spela kan man verkligen se hungern som finns i Viktor Sääfs ögon. Nu är han äntligen tillbaka, och detta i ett slutspel mot lokalkonkurrenten IFK Göteborg. 

– Det skall bli superkul att få spela slutspel, detta är något vi sett fram emot hela säsongen!

Matchen mellan Borås AIK och IFK Göteborg spelas söndagen den 8 mars, med avsparkstid klockan 17.15 i Boråshallen. För de som inte kan ta sig till matchen sänds den även med sändningsstart klockan 17.00 i Eurosport 1, Eurosport Player samt Dplay.

Foto: Calle Appelqvist