Nyheter

Chevron
Roxström om målkavalkaden: ”Idag lossnade det ordentligt”

Roxström om målkavalkaden: ”Idag lossnade det ordentligt”

Foto: Svenska Futsalligan

Norrköping FK har haft en tung start på säsongen med fem förluster i bagaget. På söndagseftermiddagen stod Hammarby borta för motståndet, en match man skulle vinna med 6-5. Stor matchvinnare blev Norrköpings Johan Roxström som stod för fem mål.
– Fem baljor… Idag lossnade det ordentligt, säger Roxström till svenskafutsalligan.se efter slutsignalen.

Ja, Norrköping har inte haft någon vidare start på säsongen. Muffe Bajraktarevic och hans Norrköping har genomgått en generationsväxling i laget, som inte burit frukt. Därför var segern över Hammarby välbehövlig, inte bara för att få tre poäng, utan också bygga på självförtroendet.

– Första trean. Idag visar vi för första gången moral och inställning, något vi saknat de tidigare matcherna. Vi kanske har gjort det bra i en halvlek tidigare matcher, men idag gör vi det bra över 40 minuter. Försvarsspelet är disciplinerat och anfallsspelet är kreativt, berättar den rutinerade räven Johan Roxström.

Till skillnad från många av lagkamraterna i Norrköping har Roxström lång rutin av spel i SFL, men också i landslaget. Det är just rutinen han tillför på planen som gör honom så viktig. Att smälla dit fem mål är givetvis inte heller någon nackdel.

– Jag attackerade mer ytor idag. Det kändes som att det var en dag när allt fungerade. Av rutin vet jag att när man har en sådan dag så är det bara att köra på. Även om jag gör fem mål så har vi ett bra anfallsspel, där mina lagkamrater tar många bra löpningar och ger mig bra passningar. Då händer det grejer.

Att det varit såpass tuff inledning slår på självförtroendet berättar Roxström. Något man inte behövt i och med föryngringen av laget. Nu fick man med sig en vinst, som han vill bygga vidare på.

– Självförtroende är mycket färskvara. Går det bra får man bra självförtroende. Nu kom första trean, då gäller det att jobba vidare från det här. Vi behöver ha ett bra självförtroende, i och med att varje match i ligan är tuff.

Att första vinsten kom mot Hammarby borta väger därför lite extra tungt. Det faktum att ligan spelas som en rak serie över 26 matcher gör att varje match och poäng räknas. Något som Roxström gillar.

– Det är jättebra, ett jättekliv för svensk futsal. Jag tror också det är nödvändigt för sporten att ha en rikstäckande liga. Vi ser att sporten växer överallt där vi är, så jag är väldigt positiv till ligans utveckling. Vi måste utvecklas hela tiden.

Nu när det är en rikstäckande liga, finns det något motstånd som du är lite extra sugen på att möta?

– IFK Göteborg har jag aldrig mött förut, så det skall bli roligt. Dock är varje match tuff, så det gäller att ta en match i taget.

Tobias BW Granberg